Altay, Süper Lig'deki son maçında Kasımpaşa'yı ağırladı. Sahadan 4-2 mağlubiyetle ayrıldı.
Karşılaşmaya Altay biraz daha iyi başladı. Ama sonra dengelendi. Sonucu belirleyen etken ceza alanı ve civarındaki etkinliklerdi. Siyah beyazlı takım son paslarda ve şutlarda tamamen başarısızdı. Kasımpaşa ise buralarda çok iyi paslaştı, kaleye rahat şutlar çekti ve fileleri defalarca havalandırdı. Bunun yanında oyuncu değişikliklerinde ev sahibi gençleri tercih etti. Tabii ki yenilgide pay sahibi olan önemli oyuncularının takımdan ayrılmasını görmezden gelemeyiz.
***
Maçın başlarında konuk takım defans arkasına çok adam kaçırdı, çok pozisyon verdi. Sonrasında toparlandı, topa sahip oldu, iyi paslarla kaleye gitmeyi başardı. 
Altay'da defansta zaman zaman iyi işler yapsa da zaman zaman da büyük hatalara imza attı. Özellikle Kazımcan defansa yeterince katkı veremedi. Onun kanatından gelen Fall çok boş kaldı. Defans arkasına sık sık sarktı, tehlikeler yaşattı, 3. golün de asistliğini yaptı. Ceza alanına girdiği oldu, son paslarda başarılı olsa, belki sahadan yenilmeden ayrılacaktı.
***
Maç sonunda taraftar Altay'ı tribünlere çağırdı ve alkışladı. Her ne olursa olsun her zaman arkasında olduğunu belli etti. 

Menemen gençlere boyun eğdi

İki küme düşen takım Bursa'da karşı karşıya geldi. Bir tarafta gençlerle sahaya çıkan Bursaspor, diğer tarafta as kadro ağırlıklı Menemenspor.
***
Müsabakaya konuk takım iyi başlasa da, ev sahibi takım 15. dakikadan sonra üstünlüğü ele geçirdi. Rakibine adeta top oynatmadı ve devreye 1-0 galip girmeyi başardı. 
İkinci yarıda tersi oldu. Ev sahibi takım iyi başladı, sonradan konuk takım dizginleri eline aldı, ama gol atamayınca maç 1-0 Bursaspor üstünlüğüyle sona erdi.
***
Bursaspor gençliğini kullandı ve çok koştu. Dolayısıyla topun olduğu yerde kalabalıklaştı. Normal olarak sadece bu, galibiyet için yeterli olmaz elbette. 
Menemensporlu oyuncular ligi bitirmiş gibiydiler. Gerçek performanslarını sahaya yansıtmadılar, maça asılmadılar. Belki de rakip oyuncuların tecrübesiz olması ve küme düştüklerinden dolayı önemsemediler. Fakat Ahmet Sagat'ı gol kralı yapma hedefleri vardı. Biraz buna çalıştılar ancak ceza alanı içerisine yeterince top taşıyamadılar. İkinci yarının ortalarından itibaren pozisyonlar geldi ancak durgun oyun yüzünden son vuruşlarda başarılı olamadılar.
Bir pozisyonda sarı lacivertli defans oyuncusuna 2 kişi bastı. Yüzü kendi kalesine dönüktü ama yakın olduğu için geri pası atamadı. Yapacağı şey sağ bek ya da sol beke atmaktı. Onlar ileride kalıp, izlemeyi tercih ettiler. Mecburen taca doğru topu attı. Yavaş attı ki sol bek yetişip, taca çıkmadan alsın. Oyuna konsantre olmadıkları için taca çıkmadan yetişilemedi. Bu da Menemenspor'u çok iyi anlatan bir pozisyondu.
***
Özellikle konuk takım oyuncuları net pozisyonlar yakaladı. Vuruşlar yere yakın yükseklikten gitti. Oysa yakın mesafeden şut çekileceği zaman kaleciler yere doğru küçülür enlemesine genişler. Yukarıya,üst direğin altına doğru çekilen şutları kurtarmaları zor olur. Bunu yapamadılar.
***
Timsahlar'ın seneye bu kadroyla mücadele edeceğini sanmıyorum. Oradaki mücadele gücü çok yüksek. Yaşa bakmaksızın herkes çok koşuyor, savaşıyor. Gençlik yetmez şampiyonluk için. Küme bile düşülebilir. Deneyimli oyuncular kadrosuna katacağını düşünüyorum.