TFF 1. Lig'de bana göre en önemli maç Ümraniyespor ile Altay arasında oynanan karşılaşmaydı. 9 müsabakanın 7 tanesinde en az 1 takımın ligde iddiası kalmamıştı. Giresunspor ile Akhisarspor mücadelesinde de konuk takım matematiksel olarak küme düşmemiş olsa da kurtulma olasılığı yok denecek kadar azdı.
Altay kazanarak Play-Off'u garantilemek isterken, ev sahibi Ümraniyespor ise yenip, Altınordu'nun kaybetmesini bekleyecekti.
***
Karşılaşmaya Ümraniyespor tam saha baskıyla başladı. Bunu maç boyunca sürdürünce Altay'a topla oynama izni vermedi, tempoyu ayarlayan taraf oldu. Siyah beyazlı takım daha az topla oynamasına rağmen, daha çok pozisyona giren taraf oldu. 
Her iki takım da pozisyonlar bulmayı başardı ama kaçırdı. Siyah beyazlılar 2. yarı başında kazandığı penaltı gole çevrilince öne geçmeyi başardı. Sonrasında pozisyonlar azaldı, müsabakayı İzmir ekibi 1-0 kazandı.
***
Karşılaşmada Poko ön plana çıkan kişi oldu. Son dakikalarda bile çok koştu, çok çabaladı. 
Sol taç çizgisi yakınından Murat, hemen ilerisindeki Cebrail’e pas attı ama o 2 kişi tarafından markaja alınmıştı. Geri dönmek zorunda kaldı. Murat uygun durumda değildi. Kalecisine pas attı ama rakip araya girdi. Kaleci Cihan da müdahale etmek için hamle yapmıştı. Her zaman topa yatar ve penaltıya sebep verir. Bu sefer onu yapmadı ve geç kaldığını anlayıp, bıraktı. Rakibi çok hızlı geliyordu zaten ve topa dokunduğunda taca gideceği apaçık belliydi. Bu tür durumlarda penaltı yaptıran kaleci çok oluyor. Cihan’ı tebrik etmek gerekiyor.
***
Bu müsabakayı önemli yapan etkenlerinden biri de Mustafa Denizli'nin dümene geçmesiydi. Taraftar adeta bayram etti. Ancak unutmamak gerekir ki Denizli'nin elinde sihirli bir değnek yok. Bu lig Süper Lig'den çok farklı. Bir takım bir hafta mükemmel oynarken, hemen sonrasında sahada dökülebiliyor. Kimin ne zaman, nasıl oynayacağı muamma. Taktik yapmak zor. Teknik direktörlerin işi bu sebepten çok zor oluyor. Unutmamalı ki, Denizli daha önceden de 1. Lig'de Manisaspor'u yönetti ama Süper Lig'e çıkarmayı başaramadı.
Altay, aldığı bu galibiyetle Play-Off'u garantiledi. Mustafa Denizli daha yeni takımın başına geçti ve 2 maç oynadıktan sonra tek maç eleme sistemine geçilecek. 2 haftada takımı ne istediğin gibi çalıştırabilirsin ne de istediğin taktikle oynamasını sağlayabilirsin. İş daha çok futbolculara düşüyor. Maçlarda temponun çok yüksek olacağını düşünüyorum ve buna hazırlıklı olmaları gerekiyor.

Akhisarspor düştü

Akhisarspor, kalan 2 haftada tüm maçlarını kazanacak veya Menemenspor ya da Adanaspor'un 2 maçını da kaybetmesini bekleyecekti. Menemenspor ve Adanaspor ilk maçlarını kaybetti ama Akhisarspor'un da kaybetmesi sonucu küme düşen 3. ve son takım oldu.
Şampiyonluk mücadelesi veren Giresunspor deplasmanında kazanması elbette çok zordu. Bir de sokağa çıkma yasağına ve seyircisiz maç olmasına rağmen 90 dakika boyunca tezahürat yapan rakip karşısında işi daha da zorlaştı. 3-0 yenilmekten kurtulamadı ve 2. Lig'in yolunu lig bitmeden tutmuş oldu.

Altınordu son haftaya taşıdı

Play-Off hattının son sırasındaki Altınordu, evinde konuk ettiği Tuzlaspor'u 3-2 yenmeyi başardı. 2 puan altındaki Ankara Keçiörengücü'nün geriye düştüğü müsabakada Menemenspor'u 4-1 yenmesiyle yarış son haftaya kaldı. 
Son hafta Ankara Keçiörengücü Bursaspor deplasmanında sahaya çıkacak. Yeşil beyazlı takımın ligde bir iddiası kalmamış durumda. Ankara ekibinin 3 puan çıkarma ihtimali yüksek. Şeytanlar ise Balıkesirspor deplasmanına gidecek. Beraberlik bile tehlikeli. Puanlar eşitlenirse ikili averajla 7. sıraya geriler. Mutlaka galibiyet için oynayacak ve işini şansa bırakmak istemeyecek.