Altay yıllar sonra döndüğü Süper Lig'de ilk maçında neredeyse gol pozisyonuna girme rekoru kırdı ve karşılaşmayı 3-0 kazandı.

***
Futbol sevdalılarının en çok konuşmayı sevdiği konu, futboldur. Aralarında sık sık muhabbet ederler. Bu sohbetlerde bazen birbirlerine kimlerin küme düşme ihtimalinin yüksek olduğunu sorarlar. Bu sene en çok adını andıkları takım Altay'dı. Çünkü yaptığı transferlerde tanınmış hiçbir futbolcu yoktu. Ne yapacakları muammaydı. Ama transferler teknik adam Mustafa Denizli'nin verdiği listeden yapılmıştı. Boş oyuncu olma ihtimalleri düşüktü. Yine de herkese 'acaba' dedirtiyordu.
***
Mücadeleye Kayserispor iyi başlayan taraftı. Altaylı oyuncular yumuşak oynuyor, ağır hareket ediyordu. Bu yüzden ikili mücadelelerde çabuk pes ediyorlar ve ayaklarındaki topu hemen kaptırıyorlardı. İleriye çıkmakta zorlanıyor, kendi yarı alanlarında mahkum oynuyorlardı.
Fakat yavaş yavaş sertliğin dozunu arttırdılar, çok koşup, hızlı hareket etmeye başladılar. Bu sayede oyunu dengelediler. Topu rakibe bıraktılar, defansta sağlam durup, hızlı hücumlarla arka arkaya pozisyonlar buldular. Piranalar gibi Kayserispor'u ısırıyorlardı.
***
Kaleci Doğan'ın kendisine oynanan geri pasında topu ayağında çok tutunca kaptırdı ve 9. dakikada Altay öne geçti. Ardından 2. gol geldi ama iptal edildi. Sayısız pozisyonlar bulan siyah beyazlı takım kalesinde neredeyse hiç vermedi. 45 ve 86. dakikalarda skoru belirleyen gol geldi.
***
Sayılmayan gol çok konuşulacak bir konuydu. Altaylı oyuncu topu kaleye vurmak istiyor, Kayserili oyuncu da vurdurmamaya çalışıyordu. Bamba ayağını savurdu, Kolovetsios'un müdahalesi sonucunda topa değil, ayağa vurdu. Kolovetsios'un topla oynama gibi bir düşüncesi yoktu. Sadece vücudunu kullanarak rakibinin topa rahat vurmasını engellemek istemişti. Darbe de sertlik de yoktu. Dolayısı ile faul yoktu, çarpışma vardı. VAR hakemi Emre Malok uyardı, hakem Suat Arslanboğa izledi, karar böyle çıktı. Çok çok büyük bir hata yapıldı. Futbol oynayanlar bunu hemen kavrar, asla da üzerinde durmazdı.
***
Bamba attığı 2 sayılan ve 1 sayılmayan golle öne çıkan isim oldu. Özellikle 45. dakikada topukla attığı gol görsel olarak tekrar tekrar izlenesiydi. Hemen dibindeki Kolovetsios, filelerle buluşmasına rağmen çevresinde dönüp, topu aramıştı ve sonunda ağlarda görmüş, çok şaşırmıştı. Sert topu böylesine çevirebilmeye pek ihtimal verilemezdi.
Kaleci Lis'e fazla iş düşmese de güven verdi.
İbrahim 40 yaşında olmasına rağmen defansta birçok topa müdahale ederek, rakibine pozisyon şansı vermedi.
Rodriguez ve Pinares iyi transferler olduğunu gösterdi.
Poko her zamanki gibi çok fazla koştu, sürekli mücadele içerisinde yer aldı. Bazen sertlik dozajını kaçırır, gereksiz faul yapardı. Bu maçta sınırda kaldı.
Sonradan oyuna giren Thaciano'dan beklentim büyük. Ancak gol atmış olsa da yabancı gibiydi adeta. Takıma ve ülkemize tam uyum sağlayamamış.
***
Genel olarak Altay bu maçta gelecek için büyük ümit vermiş olsa da serap çıkabilir. Çünkü Kayserispor birçok oyuncusundan eksik olarak İzmir'e gelmişti. Bunun yanı sıra takımlar ligin ilk haftalarına hazır giremiyorlar ve bu yüzden hazır olanlar üstün bir oyun sergileyebiliyorlar. Bu karşılaşmaya aldanmayıp, sonraki haftalarda Altay'ın ligde yapabilecekleri için karar vermeliyiz.