Süper Lig'de 5 maçtır galibiyet yüzü görmeyen Altay, sahasında Adana Demirspor'a da yenilerek, seriyi 6'ya çıkardı.

***
Karşılaşmaya daha iyi başlayan taraf Adana Demirspor'du. Rakibini çok iyi etüt ettiği ve ona göre çalıştığı belliydi. Topa daha çok sahip oldu. Karşılıklı ataklardan gol çıkaran taraf oldu. Oyunun hakimiyetini golden sonra da bırakmadı.
2. yarıya ise Altay çok iyi başladı. Beraberliği sağladı, yetmedi galibiyet için yüklendi. Ta ki Türkiye'ye özgü bir hareket devreye girene kadar. Ülkemizde sert futbol oynanmasına rağmen, en ufak bir temasta futbolcular hemen yere yığılıyor. Hakemden faul bekliyorlar. Bunu ceza alanında yapmaya kalkan Tolga, yere yatıp faul bekleyince, marke ettiği Assombalonga boşta kaldı. Önünde bulduğu topu ağlara göndermekte zorlanmadı.
Bir kez daha geriye düşünce siyah beyazlı takım oyundan iyice koptu. Defansını öne çıkardı, arkasına çok top attırdı, bunlardan biri gol olunca skor 1-3'e geldi. Maç da böyle bitti.
***
Altay çok koşan, hızlı oynayan, savaşan bir takım. Bunu göz önüne alan teknik direktör Vincenzo Montella, takımı her ne kadar deneyimli oyunculardan kurulu olsa da kendi oyununu kabul ettirmekten çok önce önlem almayı tercih etmişti. Defansını çok ileriye çıkartmadı ve bu sayede de defans arkasına koşuları ve hızlı hücumları engelledi. Sadece 2 kere ofsayta düşürdüler, kendileri 5 kere düşmelerine karşın. Yakın, temaslı oyunu tercih ederek de rahat oynatmadı. Takım olarak topun arkasında durdular, boş alan vermediler, kanatlara ittiler.
Altay kendisine karşı alınan önlemlerden dolayı kanatları çok kullandı ancak buradan ceza alanına düzgün orta yapamadı. İstatistik de bunu ortaya koyuyor. Rakibi 14 orta 5 isabet, kendisi 27 orta 5 isabet. Ceza alanına Thaciano ve Bamba girdiler. Birbirlerine çok yakın oynadılar. Dar alanda gol atma becerileri de az. Gol atmalarında etkisiz kalınmasına neden oldu. Ceza alanı golcüsü 1 tane vardı o da kenarda yedek, Paixao. 84. dakikada oyuna girdiğinde siyah beyazlılar oyun disiplininden iyice uzaklaşmışlar, şuursuzca atak yapmaya başlamışlardı.
***
Adana Demirspor, bu maça iyi hazırlandığını gösterdi ve müsabakadan kolay bir galibiyet çıkardı.
Altay'ın kalabalık defansı açma konusunda bir şeyler yapması gerekiyor.

Küme düşme hattındaki 2 takım Manisa FK ve Altınordu... 6 puanlık bir müsabakaya çıktılar Akhisar'da.
Mücadele genellikle orta sahada geçti. Gol olabilmesi için büyük bir hataya ihtiyaç vardı, başka türlü olması zor gibiydi. Çünkü iki takımın da üstün bir oyunu yoktu. Duran top organizasyonu yok, iyi paslaşma yok, adam eksiltme yok, orta yok ... Yok yok yok... Bir tek Diallo süratini kullandı, diğerlerine göre fark yaratmaya çalıştı.
Hata olması gerekiyor demiştim, Rıdvan 2. sarı kartı yedi ve oyun dışı kaldı. Bunun üzerine geçen haftanın beğendiğim ismi Ali Dere'nin dokunduğu top kısa düştü, Diallo'ya asist oldu ve gol geldi.
10 kişilik Altınordu, beraberlik için yüklendi, etkisiz oyunu gol atmasına muvaffak olamadı ve mücadeleden ev sahibi Manisa FK, 1-0'lık galibiyetle ayrıldı.