Altay, kendi evinde Fatih Karagümrük'ten hiç beklemediği bir mağlubiyet aldı ve sahadan 1-0 yenik ayrıldı.

***
Altay çok koşan, hızlı oynayan bir takım. Fatih Karagümrük ise kalesinden bile mutlaka pasla çıkmayı tercih eden, ayağa pas yaparak oynayan bir ekip. Maç öncesi ev sahibi takımın tam saha pres yaparak oynayacağı apaçık ortadaydı, öyle de oldu.
Siyah beyazlı takım ceza alanı içerisinde bile hücum presle maça başladı. Defansını öne çıkarıp alan daraltmaya çalıştı.
Karşılıklı pozisyonlar yakalandı, gol 15. dakikada geldi. Defans arkasına atılan topa yakın olan Cebrail'e arkasından gelen Karamoh omuz attı ve yere yıktı. Topa sahip oldu, kaleciyi ve Murat'ı çalımlayıp, takımını öne geçirdi. Omuz atışı sınırdaydı. Buna faul verilebilir, gol iptal edilir, faul atışı ile devam edilebilirdi.
***
Golden sonra oyun yavaş yavaş tek kaleye döndü. Altay sürekli hücum etti, ceza alanı içerisinde rahat paslaştı ama son paslar yerini bulmadı. Özellikle Bamba pas alma konusunda başarılıydı ama pas verme konusunda sürekli rakibinin üzerine vurdu. Defans arkasına sarktı, kenardan kale önündeki bir arkadaşını topla buluşturamadı.
90 dakika boyunca tam saha prese devam etti, geri adım atmadı. Başarılı da oldu zaman zaman, gol atmayı başaramadı.
***
Karagümrük golü hızlı hücumlara bıraktı. Pek fazla atağa kalkamadı. Her ne kadar defansta kalabalık olsa da ceza alanı içerisinde rakibine rahat pas yaptırması düşündürücü bir durumdu.
Rakibinin baskısına rağmen defanstan pasla çıkmayı bırakmadı. Bir pozisyonda Biglia'ya 2 kişi birden basmasına rağmen o kadar rahat oynadı ki, şaşırdım. Az kalsın kaptırıyordu.
***
Karşılaşmada öne çıkan isim yine Cebrail oldu. Defansa koşup, tehlike oluşacakken toplar çaldı, ileriye çıkıp pozisyonlar yarattı. Yenen golde topa sahipken omuzla uçuruldu. Bir pozisyonda Poko çalımla defansı ekarte ettiğinde önüne geçti, konsantrasyonunu bozdu ve şutunun auta gitmesine neden oldu.  
***
Siyak beyazlı takım 1-0 yenilmiş olsa da maç sonunda taraftarı tribüne çağırıp alkışladı ve oynanan oyundan memnun olduğunu iletti.

Taraftarına galibiyeti tattırdı

Karşıyaka sonunda taraftarına da galibiyet sevincini yaşatmayı başardı. Sayısız gol fırsatlarını harcadığı Ceyhan Spor karşılaşmasından 1-0 galip ayrıldı ve evindeki ilk galibiyeti almış oldu.
***
Ceyhan Spor genç ve deneyimsiz oyunculardan kurulmuş bir takım. Ligde galibiyeti yok, sadece 3 beraberliği var. Karşıyaka ise yıllar sonra yaptığı transferlerle yaş ortalaması yükselse de deneyimli oyuncuları kadrosunda barındırıyor.
İki takımın bu özellikleri oyun sistemini belirleyen etkendi. Konuk takım defansı sağlam tutarak en azından 1 puan için oynadı. Ev sahibi ise takım topa sahip oldu, yüklendi.
Karşıyakalı oyuncular ayağına hakim, teknikler. Çok iyi pas yapabiliyorlar, yetenekliler. Bu mücadelede bunu çok sık gördük. Ama zaman zaman çoğalma sorunu yaşadılar, kalabalık defans arasından top çıkarmayı başaramayıp, kaptırdılar.
***
Tek kale oynanan müsabakada yeşil kırmızılı takım harcadığı müsait pozisyonlarda taraftarına saç baş yoldurdu. Başı çeken isim Abdülkadir oldu. Bir türlü kaleyi bulamadı. Amatör futbolcu bile kaçırmazdı diyebilirim. Ardından Mustafa Aşan 2 müsait pozisyonla geliyor.
Gol karambolden geldi. 69. dakikada Doğukan'ın uzaklardan çektiği şut, üst direkten döndü. Tamamlayan isim sonradan oyuna girmiş olan Okan’dı.
Defans hataları yine devam etti. Bu konuda Muhammet öne çıkan isim oldu. Fazlasıyla hatalı pas verdi. Hatta asist yaptığı bile oldu! Nadir atağa kalkan Ceyhan Spor'a puan alma şansı tanıdı.
Benim için öne çıkan isim İhsan Furkan oldu. Sağ kanatta çok çalıştı, rakiplerini geçerek çizgiye indi, asistlik paslar verdi, bol bol ortalar yaptı.
***
Karşıyaka'nın yeni teknik direktörü Ahmet Taşyürek karşılaşmayı önceki takımından 2 maç cezalı olduğu için tribünden izledi. Buradan telefonla bazı müdahalelerde bulundu. Karşılaşma sonunda taraftarla kısa konuşmasında işinin biraz zor olduğunu söyledi. Haklı da. İyi bir takım var ama hem gol atamıyor hem de defansta olmayacak hatalar yapıyor. Fakat yine de takımdan ve özellikle taraftardan yana mutlu.