2010-2011 sezonundan sonra alt liglerde mücadele eden Altay, ilk kez 1. Lig'e yükseldi ve ilk maçında sahadan galibiyetle ayrıldı.

Rakip geçen senenin şampiyon adayı Ümraniyespor idi. Bu oldukça tecrübeli takıma karşı kendi sahasında oynuyor olsa da, cezası sebebiyle seyircisinden yoksundu.

Mücadeleye konuk takım daha iyi başladı. Başlar başlamaz da gole çok yaklaştı. Oyun bir düzen içinde oynanıyordu. Altay pas yaparak çıkmak istiyor ama Ümraniyespor çok iyi alan kapatıyordu. Böyle olunca defans oyuncuları aralarında paslaşıp durdu, topu ileriye taşımayı başaramadı. Orta saha oyuncuları topu aldıklarında, sıkıştıklarından geri dönmek zorunda kaldılar.

Top Ümraniyesporlu oyunculara geçtiğinde de Altay defansı, rakibinin ataklarında ileride yakalandı, arkada boş alan bıraktı. Buradan da tehlikeler yaşadı. Rakibe çok geniş alanlar veriliyordu.

İlk atak 28’de geldi

Siyah beyazlılar rakip kaleye gidebilmek için 28 dakika bekledi. Yapılan ortaya ceza alanı içerisinde Paixao vurdu ama kötü bir vuruştu, sonuç gelmedi.

İlk yarıda Ümraniyespor daha üstün bir oyun sergiledi.

50. dakikada, konuk ekip çok uzun bir pasla çıkmak istedi. Oldukça güzel bir pastı. Bekletmeden gelişine ceza alanına gönderilen topa hareketlenen Dialiba, pek iyi vuramadı. Tabii hakkını yememek lazım, kaleci Emre gole engel olurken başarılı idi.

Ve Altay sistem değiştirdi, tam saha prese başladı. Bazen 2, bazen de 3 kişi ileride baskı uyguladı. Bir bakıma Rus ruletiydi, gol yemesine sebep olabilirdi çünkü takım boyu çok uzamıştı. Defansla hücum oyuncuları arasındaki mesafe çok olmuştu. Düşünülen gibi olmadı. Altay oyun üstünlüğünü ele geçirdi, arka arkaya pozisyonlar bulmaya başladı.

Beklenen gol Atakan’la geldi

70. dakikada ikinci yarı başlarında oyuna dâhil olan Atakan topla 2 oyuncu arasından sıyrıldı, kafasını kaldırıp, pas verebileceği bir arkadaşını aradı. Bulamayınca topla ilerlemesine devam etti. Kaleye yaklaşıp şutunu çekti. Yerden uzak direk dibine giden topa kaleci Burak uzandı ama yetişemedi. Top ağlarla buluştu.

Öne geçmesine rağmen ev sahibi takım ataklarını kesmedi, bir gol daha bulmak için yüklendi. Sık sık sakatlıklar da yaşanmaya başladı müsabakanın sonlarına doğru. 6 dakika uzatmadan da sonra son düdük geldi ve Altay bu ilk maçında 3 puan almayı başardı.

1. Lig’in yeni ekibi, rakibine göre daha dinç ve daha kuvvetliydi. Topa daha sert bastı, ikili mücadelelerde üstünlük kurdu. Bir umut verdi başarı için ama daha sezon başı olduğunu da unutmamak gerekir. Ümraniyespor, geçen seneki performansının çok uzağındaydı. Tüm takımlar oyunlarını çok ileriye taşıyacaklar. Önemli olan ne kadar daha ileriye taşıyabilecekleri.

Bu karşılaşmada en çok gözüme batan oyuncu Yasin Palaz oldu. Defanstan top çıkardı, ileride gol attırmak için uğraştı. Sağ kanadı olduğu gibi kullandı, ileri geri çalıştı.

Ufak da bir detay ekleyeyim. Maça eklenen uzatma dakikaları anons edildi. Maç seyircisiz ama sanırım anons şart olsa gerek.