Altay, her geçen hafta Süper Lig'in kokusunu biraz daha yoğun almaya başlıyor. Lider Giresunspor'un puan kaybettiği haftada, konuk olduğu Bursaspor'u 3-1 yenerek, puan farkını 4'e indirdi. 
***
Bursaspor oyuna hızlı başladı, rakibine oranla daha genç olma avantajını kullanmaya çalıştı. Tam saha pres yaptı, çok koştu. Deneyimli futbolculardan oluşan Altay'ın topa sahip olan oyun sistemini bozmayı başardı.
Siyah beyazlı takım, bol bol pas yapamasa da kaleye gitmekte pek zorlanmadı, bu da işine geldi, rakibinin oyun sistemini kabullendi. Defans üzerine yapılan baskı sert değildi. İkili mücadele pek olmuyordu. Ev sahibi takım defansı çok geride kaldığından, bloklar arası çok açılıyor, bu da presi kırmalarını sağlıyordu.  
Kappel diye bir futbolcu var. Boş alan bulduğunda çok tehlikeler yaratabiliyor. İşte tam da onun maçıydı. Hızına yetişebilen olmadığından, sürekli sağ taraftan defans arkasına koşular yaptı, tehlikeler yarattı, gol atmayı başaramasa da asistler yaptı. Ama ceza alanı içerisine kadar çok iyi gelirken, son vuruşlar ve paslardaki başarısızlığı had safhadaydı. Kendisini bildim bileli hep aynı, bu yönünü hiç geliştiremedi. Yapabilmiş olsaydı, bu maçta skor farkı çok fazla olabilirdi. Belki de rakibinin oyun sistemini değiştirtip, tam saha presten, kapanan bir takıma dönüştürebilirdi. 
Ziya Alkurt da hızlı bir oyuncu. Yedekti ve 66. dakikada oyuna dahil oldu. Ondan da bazı şeyler bekledim, olmadı. 
***
Defansta Altay, rakibinin az deneyime sahip oyuncuları karşısında pek zorlanmasa da zaman zaman kademe hataları yaptı. Boşta oyuncu bıraktığı oldu, golü de bu sebeple yedi.
***
Mücadele baştan sona aynı şekilde devam etti. Bursasporlu oyuncular sürekli tam saha pres yaptı, yorulmak nedir bilmedi. Konuk takımın yaş ortalamasının yüksek olması yüzünden yorulabileceğini düşünmek hata olur. Çünkü günümüzde 5 oyuncu değiştirme hakkı var. Takımı tazelemek kolay. 
***
90+4. dakika içerisinde 2 gol birden oldu. İlkini Bursaspor attı, ikincisi sık sık olduğu gibi, Kappel'in defans arkasına sarkmasıyla geldi.
***
Erhan ceza alanına girdi ve yerde kaldı. Hakem Mustafa Kürşad Filiz, aldatmaya yönelik hareketten dolayı sarı kart gösterdi. Aslında orada Erhan'a bir temas vardı. Bunu hissetti ve kendini yere bıraktı. Penaltı kararı çıkmalıydı.
***
Kaleci Cihan bir pozisyonda rakibine feyk attı ve rahatça topu oyuna soktu. Bu ona şevk vermiş olsa gerek, kısa süre sonra ceza alanı dışında tekrardan çalım atmaya kalktı. Bu riske defans oyuncuları bile giremekten korkacakken, kendine aşırı güvendi. Birden 2 kişi baskı yaptı. Kaptırmak üzereyken hakem faul düdüğü çaldı da paçayı yırttı. Oysa faul yoktu. Sonrasında arkadaşlarından özür diledi. Kendisine oynanan ilk geri pasını ise hiç bekletmeden ileriye doğru vurdu.
***
Bu galibiyetle Altay, üst üste 5. galibiyetini aldı. Her geçen gün Süper Lig şansı biraz daha artıyor. Ancak üzerindeki 2 takımın bu haftaki rakipleri kolay. Kendisi için de sahasında kolay olması beklenen Boluspor maçına çıkacak. Puan kaybetmesi, çok şey kaybetmesine neden olabilir. Mutlaka kazanmalı.