Lige pek iyi başlayamayan Ankaragücü, sonradan açıldı, üst üste topladığı puanlarla liderlik koltuğuna oturdu. Ancak ligin ilk yarısının sonlarında duraklama başladı. Bu 2. yarının başlangıcında da devam etti ve liderlik koltuğundan oldu. Bir galibiyete ihtiyacı vardı çıkış için ve parola kendi sahasında oynayacağı Altınordu karşılaşmasından mutlak galibiyet almaktı. Altınordu için ise alınacak 1 puan bile başarı sayılırdı.

Mücadeleye iyi başlayan takım Altınordu idi. Koşuyor, rakibini adeta ısırıyor, topu kapınca da ayağa hızlı paslarla atağa kalkıyordu. Buna rağmen ilk pozisyona giren Umut'la Ankaragücü oldu. Uzun oynanan topu ceza alanı içinde önünde buldu, şutu kaleyi bulmadı.

Şeytanların tam saha presi kısa sürdü ve Ankaragücü sazı eline aldı, oyuna hükmetmeye başladı. Kısır da olsa pozisyonlar bulmaya devam etti.
Altınordu, kaptığı toplarla hızlı çıkmak istedi ancak bu hız hep top kayıplarına neden oldu. Bir yere kadar güzel paslaşılsa da kaleye yaklaşınca paslar yerini tutmuyordu. Kaptırılan toplar yüzünden rakibi üzerine üzerine geliyor, hep defans yapmaya zorluyordu. Orta saha ceza alanı önüne kadar geri çekilmek zorunda kaldı.
Tüm bu olumsuzlukların içinde ileriye doğru oynanan uzun topu Mirkan kafasıyla Kerim'e indirdi. Kerim ceza sahası içinin solundan, ceza yayı civarındaki Erdoğan'a güzel bir pas attı. Erdoğan'ın vuruşu, rakibinin de ayağına çarpıp kaleye giriverdi. Hiç umulmadık bir gol oldu. Altınordu'nun kaleye çektiği ilk şuttu bu.
Sert oynamak güzel ama oyuncuya sert girmek kötü. Altınordulu oyuncular bu dengeyi kurmakta zaman zaman zorlanıyorlar ve rakiplerine sakatlayabilecekleri bir şekilde giriyorlar, dolayısıyla kartı da görüyorlar. Keskin sirke kübüne zarar; bu konuda biraz bilinçli olunmalı.

26. dakikada Mirkan sağ taraftan topu çok iyi taşıdı, rakiplerini birer birer geçti. Çizgiye inmeden arka taraftaki Oğulcan'a yerden bir pas attı. Kaleci Korcan direk dibine koştu. Oğulcan da bekletmeden kale önündeki Kerim'i gördü. Kalede sadece 1 tane Ankaragücülü oyuncu vardı. Kaleci direk dibinde kalmıştı. Altı pas çizgisi hemen önünden boş kaleye vurmak yerine, hem topa sert vuramadı hem de o 1 oyuncunun önüne pas atar gibi attı. İnanılmaz bir gol kaçtı.
İlk yarı ev sahibi takım çok adamla organize atağa kalktı, sağdan soldan ortalarla gol aradı. Altınordu hızlı ataklarla ve az adamla atağa kalktı, topu ayağında fazla tutmadı.
İkinci yarıya Ankaragücü çok iyi başladı. Oyunu tamamen Altınordu yarı alanına yığdı. Bol bol orta, bol bol şuttan hiçbir sonuç alamadı. Bunlardan biri de direkten döndü. Kırmızı lacivertliler için de şanslı bir gündü diyebilirim.

Yine hızlı bir atak. Bu sefer topu taşıyan isim Erdoğan. Ortasına Mirkan kafa vurdu ama kaleci çıkardı. Yerden çeviklikle kalktı, kaleciden dönen topu tamamladı, farkı 2'ye çıkardı.
Golün ardından artık kendine geldi Altınordu ve yapması gerekeni yapmaya başladı. Hızlı çıkmak yerine topu ayağında tuttu, paslaşmaya başladı. Oyun alanını çok iyi kullandı, çok iyi yayıldı ve rakibini topun peşinde koşmak zorunda bıraktı, sinirlerini bozdu.
Yeni transfer Hasan'ın defansı biraz olsun toparlamış olduğunu gördüm. Sağ bek ve sol bekin bile kademelerine girdi.
Ankaragücü oynadı oynadı kaçırdı, Altınordu bulduğu pozisyonlardan sadece 1 tanesini kaçırdı, diğerlerini attı, adeta altın buldu. Bu çok zorlu deplasmandan 3 puan çıkarmayı başardı. İstatistikler de maçın nasıl geçtiğini çok iyi anlatıyor. Ankaragücü 19 şut çekmiş, Altınordu ise sadece ve sadece 4. Ankaragücü'nün 19 şutun 3 tanesi kaleyi bulabilmiş, Altınordu'nun ise 4 şutun hepsi.