İzmir'de Play-Off maçlarının 2'ncisinde Altınordu, Altay gibi ilk 90 dakikayı önde bitirdi. Ligde Aziz Kocaoğlu Stadı'nda 9 kişi maçı tamamlayan rakibi Samsunspor'u yenmeyen Şeytanlar, bu sefer tek golle galibiyete uzandı ve deplasmana avantajlı skorla gitmeyi başardı.
Karşılaşmaya iyi başlayan taraf konuk ekip oldu. Her ne kadar iyi desem de pozisyon yok denecek kadar azdı. İki takım da önceliğini gol yememe üzerine kurmuş olduğundan, hücumlarda etkisiz kaldılar. Futbol olarak anlatılacak pek bir şey olmadı.
***
Kaleye çekilen ilk şut 21. dakikada Samsunspor'dan geldi. 
İlk korner 32. dakikada yine konuk ekip tarafından kullanıldı.
Kalede ilk tehlike 38. dakikada kırmızı beyazlı takım yaşattı.
Altınordu'nun ilk şutunu görmek için 43. dakikayı beklemek zorunda kaldık. 
***
İkinci yarıya Şeytanlar golle başladı. Biraz üstün olan konuk takımın üstünlüğünü daha da arttırmasını gerektirdi. Pozisyonlar arttı. 89'uncu dakikada VAR'ın da katkısıyla penaltı kararı çıktı. Ufuk'un yanlış pozisyon alması, topun eline çarpmasına neden oldu. Önündeki oyuncunun topa dokunabilecek olması, hataya sürükleyen etkendi. Bu tür durumlara çok sık rastlanılır. Üzerinde çalışılması gereken bir şey.
Penaltı kötü kullanılınca, Erhan için kurtarması kolay oldu. 
Top kornere çıktı. Korner kullanıldığında penaltının oluşmasından bu yana 6 dakika geçmişti. Bu 6 dakika içerisinde oyun olarak sadece penaltı atışı kullanılmıştı. Bunun dışında VAR incelemesi ve penaltıyı atma hazırlığıyla zaman geçmişti. Futbolsuz 5,5 dakika...
***
Enis bu karşılaşmada sahada hayalet gibi dolaştı dersek, yeridir. Varlık gösteremedi. Gerçi hücumda takım olarak etkili olamasalar da Ahmet çok çabaladığı için, Enis sivrilen isim oldu.
***
Genel olarak sahada iyi olan taraf Samsunspor'du. Az olan üstünlüğünü, yediği golden sonra arttırdı, gol atmayı başaramadı. Bu Altınordu'nun rövanşta çok zorlanabileceğini gösteriyor. Ama her maçın ayrı havası vardır.

Beşiktaş kupalara İzmir’de ulaştı

Beşiktaş, İzmir’de cumartesi günü lig şampiyonluğuna ulaştıktan sonra, salı akşamı da Ziraat Türkiye Kupası’nın sahibi oldu. İzmir uğurlu geldi dersem yeridir. 
Kupa finalindeki rakibi Antalyaspor’u 2-0’la geçmeyi başardı. Kırmızı beyazlı takım, Hatayspor’a sahasında 6-0 yenildiği maçtan sonra, defansif bir sisteme geçmiş ve bunda başarılı olup, ligin alt sıralarından kurtulmuştu. Bu müsabakada daha 3. dakikada yediği golle mağlup duruma düşünce, gol için yüklenmesi gerekti. Ama bunu başaramadı, pozisyon bulmakta zorlandı. Beşiktaş ise tam tersi farkı 2’ye çıkardı, goller kaçırdı, rahatça galibiyete uzandı.
Tüm dezavantajlara ve olumsuzluklara rağmen, sezonu 2 kupa ile bitiren siyah beyazlı takım, çok büyük bir iş başarmış oldu. Takımın başına yeterince tecrübesi olmayan Sergen Yalçın getirildi. Avrupa kupaları yüzünden sezona çok önce başladı. Rakipleri gibi transferler yapamadı, yıldız oyuncular alamadı, dahası kadro genişliği sağlayamadı. Lig çok uzun sürdü. Çok sakatlıklar yaşadı. Ligde en çok maça çıkan takım oldu. Tüm bunlar da çifte kupanın anlamını oldukça fazla arttırdı.