Altınordu'yu sezonun ilk yarısı itibarıyla çok eleştirdim. Lig arasından sonraki ilk maçında değişen neler olacaktı acaba?
Elazığspor maçı başladı ve daha 35. saniyede Barış Alıcı'nın ayağından gol geldi. Kalecinin ıskası, yapılabilecek hataların en büyüğü idi. Hediye etti adeta.
Önceki gün Fenerbahçe'nin Göztepe'ye uyguladığı baskının aynısını bu sefer Altınordu, Elazığspor'a uyguluyordu. Hızlı ve temaslı baskı...
Elazığ beraberlik için çıkarken, çok açık verdi arkada. Birçok kez hızlı hücum şansı yakalayan ev sahibi takım, bunları değerlendiremedi. Hele ki 19. dakikada, rakibini neredeyse 2'ye 1 yakalamışken, Erdoğan sağındaki arkadaşına atsa, kaleciyle karşı karşıya bırakacaktı. Atmadı, topu tuttu tuttu tuttu,  kademe geldi ve sonrasında kaptırdı. Bunun hesabı sorulmalı mutlaka. Böylesine bir bencillik asla affedilemez.

Hasan, ceza alanı içerisinde rakibinden topu çok güzel kaptı ve kontrolüne aldı. Buraya kadar yaptıkları zor olanlardı. Topa sahip iken, saklamak yerine taca atmayı yeğledi. Burada da kolaya kaçtı. Artık o topu arkadaşlarına kazandırabilmesi gerekirdi.

Kalecinin hatası 35. saniyede gol getirmişti. İkinci yarının 35. saniyesinde de bu sefer Erce'nin hatasıyla beraberlik golü gelebilir, büyük bir tesadüf yaşanabilirdi. Erce pasını arkadaşına aktarmak isterken araya girdiler. Ceza alanı dışında aşırtma bir vuruş yapsa, gol olurdu, şut çektiler, Erce ayaklarıyla önledi. Çok sık Erce'ye geri pası veriliyordu. Erce ayağına hakim biri ama hata yapmayacak diye bir şey de yok. Geri pasını biraz asgariye indirmeleri gerekiyor.
19. dakikada bencillik yapan Erdoğan, 65. dakikada Barış'ın önüne çok güzel bir top bıraktı, boş kaleye golü attırdı. Erdoğan'ı ne kadar beğensem de ve her ne kadar gol attırsa da, o hatasını affettirmez benim gözümde.

Şeytanların klasikleşmiş hatalarından biri defans yaparken ortaya doğru yığılma. Elazığ bu açığı değerlendirmeyi hiç düşünmedi. Bir kaç kez kanatlardan geldi ama cılız ataklardı. 84. dakikada ise boş bırakılan kanattan yapılan orta, farkı 1'e indiren golün mimarıydı. Hemen 1 dakika sonrasında çizginin hemen önünden auta vurulan top, kırmızı lacivertliler için mucizevi bir şeydi. 3 puan 2 dakika içinde uçup gidecekti neredeyse.
Altınordu her ne kadar 2-1 kazansa da, hücum organizasyonlarında etkisizdi. Rakiplerinin de hiçbir farkı yoktu. Orta sahada geçen bir müsabaka oldu. Kalecilere sadece geri paslarında iş düştü dersem abartmam. Kaleci kurtarışları en fazla 3'tür, fazlası olamaz.
Altınordu'da nelerin değiştiğini tam olarak anlayabilmek için sonraki maçları da izlemek gerekiyor.