Küme düşme potasıyla arasındaki puan farkı 3 olan Altınordu, Osmanlıspor deplasmanında 3 puan almayı başardı ve ilk 6 ile olan puan farkını 3'e, yani sadece 1 galibiyete düşürdü.

Osmanlıspor, bana göre ligin en iyi paslaşan takımı. Bu konuda geçen sezona kadar Altınordu iyi iken, o günleri mumla arar olmuştu. Osmanlıspor her ne kadar iyi oynasa da, kendi sahasında sadece 1 galibiyet alabilmiş, puanlarının çoğunu deplasmanda toplamıştı. Bu kırmızı şeytanlar için bir avantajdı.

***
Karşılaşmaya her iki takım da hızlı bir giriş yaptı, arka arkaya gol pozisyonları yakaladı, gol gelmedi. Sonrasında zaman zaman iyi paslaşmalar görsek de, bol bol da pas hataları yapıldı. Mücadele orta sahadan ceza alanına taşınamadı.
Sol taraftan çok ama çok kötü bir orta yapan Sefa, maçın 43. dakikasında bu sefer iyi bir orta, daha doğrusu ceza alanı içerisindeki Serdar'a güzel bir pas attı, gol geldi. Orta sahada yapılan pasları, ceza alanı yakınlarında da yapınca gol gelmesi kaçınılmaz olur.

***
İkinci yarı Osmanlıspor beraberlik golü için yüklendi ama pozisyona girmekte zorlandı. İmdadına Oğulcan yetişti. Ceza alanına yapılan ortaya yatarak müdahale etmek istedi ama kolu çok açılınca ve top da o kola çarpınca, hakem penaltı noktasını gösterdi. Her zaman takdir ettiğim kaleci Erce, yine takdirlik bir performans sergiledi ve Gueye'nin penaltısında gole izin vermedi.
Sonrasında da her zaman pas yaparak çıkmayı tercih etmenin cezasını çekecekti Altınordu. Erce'nin yerden uzun pası ayaktan fazla açılınca, rakip tarafından kapıldı. Erce biraz ileride kalmış olsa da kötü şut beraberlik golünden kurtardı.
Son 15 dakika Osmanlıspor baskısını daha da arttırsa da karşılaşma 1-0 Altınordu galibiyeti ile sona erdi.
Dikkatimi çeken bir şey vardı, o da Murat Uçar'ın giyimi. Sahaya kısa kollu formayla çıkmıştı ama elinde eldivenler vardı.

Balıkesir için 1 puan da iyi

Ligde zor günler geçiren Balıkesirspor Baltok, Giresunspor deplasmanından evine golsüz beraberlikle 1 puan alarak döndü.
Karşılaşmada her iki takım da tam saha presi tercih etti. Bu sürekli yapılan pas hatalarıyla birleşince pozisyona girmekte zorlanıldı. Orta sahada geçen, kaleden uzak, yavaş tempoda, sıkıcı bir mücadele izledik.

***
Müsabakaya Balıkesirspor az da olsa daha üstün başladı. Cılız pozisyonlar buldu. Giresunspor'un ilk pozisyonu ancak 14. dakikada gelebildi. Bundan sonra ev sahibi takım üstünlüğü ele alan taraf oldu. Maç boyunca da üstünlük her iki takım arasında sürekli el değiştirdi.

***
Maçtan notlar kısmında 31. dakikada sahanın karışması var. Muhammet, kendisine yapılan faulün ardından kalkıp, Sedat'ı ittirdi. Diğer futbolcular da o alana doluştu. Teknik Direktör Giray Bulak sahaya girip, oyuncularını sakinleştirmek için uğraştı. Kırmızı kart çıkabilirdi fakat hakem Kutluhan Bilgiç, olayın 2 kahramanını sarı kartla cezalandırdı.
Maçın ilk yarısının bitimine 1 dakika kalmışken, Balıkesirspor oyuncu değişikliğine gitti. Oyundan alınan Mehmet Boztepe sakatlandı mı bilemiyorum ama bana bir şeyi yokmuş gibi geldi.
Vukovic'in kalesini terk ettiği bir pozisyon vardı. Top Balıkesirli oyunculara gelmesine rağmen kalesinden çıkıp, topa müdahale etmek istedi. Orada top kaptırılsa, boş kaleye gol atması zor olmayacaktı Giresunlu oyuncular için.