Akhisarspor ile Altınordu'nun mücadelesinde gülen taraf çıkmadı. Akhisarspor'un kümede kalması mucizelere bağlıydı ve puan kaybetmeye tenezzülü yoktu. Altınordu ise kazanıp, ilk 6 içerisindeki yerini daha da sağlamlaştırmalıydı. İkisinin de istediği olmadı ve maç 1-1 beraberlikle sonuçlandı.
***
İlk yarı konuk takım daha üstün gibiydi. Öne de geçmeyi başardı. İkinci yarı işler değişti, ev sahibi takım atak başladı, yüzde yüzlük pozisyonu harcadı. Bu iştahlandıran, cesaretlendiren bir durum yarattı. Gol için yüklendi ve buldu da. Sonra galibiyeti aramaya başladı, bunu başaramadı.
***
Akhisarspor'da kurtulma umutları çok çok az. Oynadığı futbolu fazla eleştiremeyiz. Ama Süper Lig hedefi olan Altınordu'nun ligi bırakmışçasına oynadığı futbolu eleştirmemek olmaz. 1. Lig düzeyine bile çıkamadı. Topa sahip olamadı, oyunu yönlendiremedi, paslar yapamadı. Gelişi güzel ataklarla ileriye çıkmaya çalıştı. Zayıf rakip defansı bile zorlayamadı. Yeşil siyahlı savunma şimdiye kadarki en rahat maçını oynadı. Kalesinde çok pozisyon verdi. Yani defansif oyunuyla da, ofansif oyunuyla da Süper Lig'e çıkabilecek en ufak ışık bile vermedi. 
***
Play-Off farklı havada oynanır, ummadık takım baş yarar. Fakat son 3 haftada Şeytanların gösterdiği performans taşın çok uzağında, kum tanesi gibi. 'Biz Süper Ligi istemiyoruz, yerimizden memnunuz' havası esiyordu. Peki neden hava çok bulutluydu? İşte onu bilebilmek için, takımın içine girmek gerekir. Bu konuda yorum yapamayacağım.

Menemenspor savunmada çöktü

Menemenspor, şampiyonluğa oynayan Samsunspor'dan 1 puan koparınca, İstanbulspor deplasmanından galip dönebileceğini düşündü. Ama her takımın oyun sistemi farklı. Rakibin sistemiyle baş edebilecek oyuncu yapısına sahip olmak gerekir. Bu olmayınca sahadan 4-0'lık büyük bir yenilgiyle ayrılmak zorunda kaldı.
***
Karşılaşma dengeli başladı denebilir. İstanbulspor defansta sürekli top çevirdi, adeta ileriye çıkmayı düşünmedi. Buradan anlaşıldı ki, rakibinin üzerine gelmesini sağlayıp, defans arkasına atılacak paslarla gol bulmaya çalışıyordu. İlk yarı 1 kere bu şansı yakaladılar, onda da golü attılar. Buna rağmen dengeli bir 45 dakika oldu.
İkinci yarıda da dengeli giderken, defansta Mirkan'ın bomboş bırakılmasıyla fark 2'ye çıktı. Soldan gelişen atakta, kale önünde 2'ye 2 kalındı. Ömer rakibini tutması gerekirken oralı bile olmadı, topa odaklandı. Topla oynayan oyuncunun başında adamlar var, o gol atamaz. Orta yapacağı kesin ve golü de ceza alanındaki kişiler atacak. O zaman yapılması gereken şey, gol atacak kişileri tutmak. Tutmayınca Emir Han’a 2 kişi düştü. Baş etmeyi başaramadı.
3. golde çıkarken top kaptırıldı. Sağ bek Rıdvan hemen geriye koşması gerekirken, faul bekledi. Zaten ağır biri, koşması için iş işten çoktan geçmişti. Rıdvan'ın boşalttığı alana Furkan'ın kayması, İbrahim'i markaja alması gerekirdi, yapmadı ve defansın ortasında kaldı. İbrahim'de pası aldı, yapayalnız kaleye gitti, golü attı.
4. golde de yine İbrahim defans arkasına sarktı. Birden duraksayınca Emir Han yetişti. Önüne geçip set olması gerekirken, topa müdahale etmek istedi. İstanbulsporlu oyuncu da çalımı atıp geçti, fark 4'e çıktı.
***
Defansta çöken Menemenspor, hücumda da etkisiz kaldı. İlk yarıda bulduğu 2 pozisyon dışında hiçbir şey üretemedi. Sahadan hezimetle ayrılmak zorunda kaldı.