1. Lig'e göre çok hareketli bir karşılaşma seyrettik Menemen'de. Ortalamanın üzerindeydi. Hem Ekol Göz Menemensporlu hem de Altınordulu oyuncular çok koştu, çok istedi.

Ev sahibi takım sürekli top çevirdi ama ileriye gitmekte oldukça zorlandı. Oyuncular daha hazır değilmiş görüntüsü verdi. Altınordu tam tersi idi. Ligin ilk haftasına rağmen bir oyun tarzı olduğunu gösterdi. Bu da deplasmanda 2-0 kazanmasını sağladı.

***

Menemenspor, geçen sezonki dinamik oyuncularından yoksundu. Kanatları çok iyi kullanırken bu sefer o verimliliğin çok uzağındaydı. Altınordu, diğer senelere nazaran kısır bir transfer dönemi geçiriyor. Buna rağmen tecrübeli Ahmet İlhan takıma çok şey katacağını gösterdi. Bir topu direkten döndü, ilk golde takımına faul kazandırdı ve 2. golün asistini yaptı.

72'de oyuna giren Burak, bana biraz fiziksel olarak güçsüz göründü. Daha 16 yaşında ve bu normal bir şey. Çok çalışması gerekiyor. Buna rağmen faul atışından attığı harika gol sayesinde tüm dikkatleri üzerine çekti. Bu tür golleri genellikle çok üst düzey oyunculardan görürüz.

İyilerden devam edip, sonra eksilere geçeyim.

Menemenspor'un stoperi 20 yaşındaki Furkan özellikle 2 hareketiyle dikkatleri üzerine topladı. Metehan kaleye topu gönderdi, kaleciyi de geçti. Furkan koştu, kaleye giden topu çıkardı, takımını bir golden kurtardı. Bir başka pozisyonda da rakibine kayarak girdi, çok ama çok temiz bir şekilde topu kontrolüne aldı, tehlikeli olabilecek bir atağı kesmiş oldu.

***

Eksi olarak Oğulcan'ın agresifliği ile başlayayım. Rakipleriyle bazen ağız dalaşına girebiliyor, üzerine yürüyüp, kabadayı tarzı hareketler yapabiliyor. Sarı ve sonra da kırmızıya kadar gidebilir. Kendini dizginlemesi gerekir.

Alhassan topa tabanla girdi. Ayağı topun üzerinden kaydı. Rakibinin bacağını bile kırabilirdi. Hakem sarı kartını çıkardı. Sanki hiç bir şey yapmamış gibi itiraz etti üzerine bir de. Kırmızı yemediğine dua etmesi gerekirken üstelik. Bu ilk hareketi de değildi. Birçok pozisyonda gözünü kapatıp da topa girdi dersem yeridir. Hırs güzel ama 'kontrolsüz güç güç değildir'. Uyarılması şart.