Altınordu 6 puanlık maça çıktı. Rakibi Adanaspor da kendi gibi küme düşmeme mücadelesi veriyordu. 9 puana sahipti ve ligin sondan 2. basamağında bulunuyordu. Aralarında sadece 1 puan farkı vardı.
Mücadele orta sahada geçti. İki takım da birbirine üstünlük sağlayamadı. Mücadele vardı, özellikle ilk yarı pozisyon yok denecek kadar azdı.
Penaltı olmasa, golün de olacağı yoktu. Kağan topa müdahale ederken geç kaldı, rakibinin ayağına vurdu, hakem Atilla Karaoğlan penaltı noktasını gösterdi. 75. dakikada Kemal'in kullandığı penaltı ile öne geçen Altınordu, pozisyonlara girmeye başladı. Çünkü Adanaspor defans güvenliğini bırakıp, beraberlik golü için yüklenmeye başlamıştı. Oyun oldukça hızlandı.
90. dakikada yapılan ortaya Adanalı oyuncu ön direkte boş kaleye dokunamadı. Yetişememiş, az farkla kaçırmıştı. Yetişse golü atacak, maç da çok büyük bir ihtimalle berabere bitecekti.
***
Müsabakanın en net pozisyonu 45. dakikada gerçekleşti. Atakan sağdan topu ceza alanı içerisine yolladı. Arka direkte bomboş topla buluşan Yasin'in kısa mesafeden vuruşunda kaleci İrfan Can başarılıydı.
59. dakikada kullanılan serbest vuruşta Oğulcan kale dibinden bomboş kafa vurdu, kaleye değil, taca yönlendi top. Cepheye yakın yerden gelen toptu ve sıyırtması gerekiyordu ama dokunuş açısını ayarlayamamıştı.
64. dakikada, Adanaspor taraftarının hemen önündeki kaleye Bagayoko şut çekti. Taraftar gol diye ayağa kalktı ama kaleci Erhan parmaklarının ucuyla topa dokunup, kornere çeldi. 67'de de benzeri yaşandı. Atakan şut çekti, kaleci İrfan gole izin vermedi. Atakan'ın 86. dakikadaki şutunda gole üst direk izin vermemişti ve top auta çıkmıştı.
***
İlk yarı biter bitmez, yedek oyunculardan Berkay saha içerisine girdi ve anlaşılmaz bir sebeple hakemlere yoğun itirazda bulundu, sarı kart gördü. O Berkay 78'de oyuna girdi. Bir pozisyonda topa elle müdahale etti. Cezası sarı kart ama hakem es geçti. Geçmese 2. sarı karttan atılacaktı. Altınordu, bu tür gereksiz davranışlara duyarlı bir kulüp. Bu kulüpte böyle bir şeyin yaşanması bana ilginç geldi.
Ahmet Dereli 90+3. dakikada adeta çıldırdı. Hakem kendi aleyhine faul verdi. Bana göre de faul yok gibiydi. Gol için yüklenirken ataklarının kesilmesine dayanamadı, adeta hakemin üzerine yürüdü. Sarı kartı yedi ama yine durmadı. Bu sefer 4. hakeme gitti. Ona da yoğun itirazlarda bulundu ve 2. sarı kartı yedi.
***
Alınan 1-0'lık galibiyetle Altınordu düşme potasının 2 puan üzerine çıktı, Adanaspor ise o potanın içinde kaldı.
Şeytanlarda Oğulcan her zamanki gibi çalışkanlığı ile ön plana çıktı. Kerim Alıcı da sık sık hücumlara destek verdi, ileri geri koştu, durdu. Pozisyona da girdi ancak değerlendiremedi.