Altınordu, sessiz sedasız zirvede yerini daha da sağlamlaştırıyor. Eskişehirspor deplasmanında düşük vitesle oynamasına rağmen, çok rahat bir galibiyet aldı, 2-0'lık skorla. Ligde maç fazlasıyla liderken, rakiplerinin puan kaybetmesiyle şimdi gerçekten lider konuma geldi.
***
Oyunun hakimi Altınordu idi. Eskişehir her ne kadar hücuma çıkmak istese de kaleye bir türlü gidemedi. Hatta ceza alanına yaklaşmakta bile zorlandı. Çok pas hatası yaptı. Genç oyuncuların çokluğu, tecrübesizlikleri bunun başlıca nedeniydi. Uzun süredir bir arada oynayan oyuncuların olması da tecrübe kazanmalarını sağlamamış görüldüğü kadarıyla. Ayağa pas istediler, önlerine atıldı, önlerine istediler, hareketlenmeden önceki yerine atıldı. Topu ayaklarına doladıkları da, ayak altından kaçırdıkları da oldu.
*** 
Aslında Altınordu da gole yakın değilken, Ahmet İlhan'ın kazandırdığı penaltı ve gol, rahatlamasına neden oldu.
İlk yarı biraz yavaş tempoda oynanan müsabaka, ikinci yarı Eskişehirspor'un beraberlik golünü bulmayı istemesiyle biraz hareketlendi. 2. golden sonra ise Altınordu yavaşlatmak istedi. Zaman zaman başarılı oldu, zorlanmadan maçı bitirmeyi başardı.

Derbinin kazananı Bandırmaspor

Balıkesir derbisi, ilginç bir mücadeleye sahne oldu. Evinde oynayan Bandırmaspor yüklendi, Balıkesirspor defans yaptı. İlginç olan kısmı, yüklenen ev sahibi takımın küme düşme potası civarında olmasıydı. Şampiyonluğa oynuyor da, Balıkesirspor küme düşme hattındaymış havası vardı.
***
Bandırmaspor ceza alanı önüne kadar çok rahat geldi, ceza alanına kanatlardan ortalarla gol aradı, isabet oranının çok düşük olması nedeniyle gol atmakta zorlandı. İstatistiklere baktım; 47 orta yapmış. Bunlardan sadece 6 tanesi hedefi bulmuş. Bu rakamın büyüklüğünü anlamak için rakibinin de ceza alanı içerisine yaptığı ortanın 5 olduğunu yazmak gerekir. Ceza alanına kadar gelmesini ben biraz da konuk takımın kötü performansına, ceza alanı içerisinde etkili olamamasını da kendilerinin başarısızlığına bağlıyorum. 
Balıkesirspor neden bu kadar geri çekildi neden ileride top tutamadı, kaleye gidemedi anlayabilmiş değilim. Sahada hiçbir şey yapmadı dersem yanlış olmaz. 66. dakikada gol yedi ancak o zaman oynamak aklına geldi. Fakat pozisyon bulmakta zorlandı. Ev sahibi takım da oyunu yavaşlatmak için her türlü çabayı gösterdi, büyük oranda da başardı.
***
İki takım da kötü bir performans gösterdi. Bandırmaspor kötü, Balıkesirspor çok çok kötüydü. Tek kale oynanan maçta ne kadar kötü olunsa da gol olma olasılığı yüksekti, oldu ve ev sahibi takım sahadan 1-0'lık galibiyetle 3 puanı hanesine yazdırdı.
***
Maçın pozisyonu, daha 2 dakika geçmeden geldi. Ezeh çok fazla ileriye çıkan defansın zaafiyetinden faydalanıp, kendi yarı alanından depara kalktı. Önüne atılan topla ceza alanına tek başına yaklaştı. Kaleci Zülküf'ün ceza  alanı dışına çıkıp durması, Ezeh’e büyük bir avantaj yakalatacağına tersi oldu. Kaleciyi çalımlayıp boş kaleye atması gerekirken, uzaktan kaleye vurmak istedi, vuramadı, öne geçme şansını acemice harcadı.