Altınordu, sahasında ligin son sırasındaki Eskişehirspor'u konuk etti. Bilindiği üzere konuk takım senelerdir transfer yapamıyor, altyapıdan çıkardığı oyuncularla mücadele ediyor. Üzerine bir de parlayan olursa, elinde tutamıyor. Yetmezmiş gibi covid 19 darbesi de gelince, puan alma olasılığı iyice yok oldu.
Her iki takım da sahaya eksiklerle çıktı. Ev sahibi takımın 7 yedek oyuncusu vardı, sahadaki ilk 11'inde sorun yoktu. Konuk takım ise as oyuncularını kadroya alamamıştı.
*** 
Daha 2 dakika geçmemişken maç bitti. Zaten kaybetme olasılığı neredeyse hiç olmayan Altınordu, golü buluverdi. Maça hızlı giriş yaptı, goller devam ettikçe daha rahat oynamaya başladı ve ilk yarı 4 golle soyunma odasına girdi. 
Kalesinde ilk 45 dakika boyunca pozisyon vermeyen Şeytanlar, ikinci yarıda arka arkaya tehlikeler yaşamaya başladı. Sonuç olarak yedi, karşılık verdi, yedi karşılık verdi. Sonrasında rakibinin doğrudan kırmızı kartıyla bir kişi fazla oynamaya başladı. Buna rağmen maçın son dakikalarında bir gol daha yedi, sahadan 6-3'lük bol gollü galibiyetle ayrıldı.
***
Eskişehirspor, bu sezon bir maçta 2 golün üzerine çıkamamışken, ilk kez 3 tane atmayı başardı. Attığı gollere sevinseler de bir alt lige düşmeleri kesinleşti. Bunu da Altınordu gerçekleştirmiş oldu.
Kırmızı lacivertli takım için her ne kadar rahat bir müsabaka olsa da yenen 3 golün analizlerinin yapılacağını düşünüyorum. Bu sonraki maçlarda başını ağrıtabilir.
***
Ahmet Dereli maçı 4 golle tamamlamış olsa da bir tanesi de elle oynama gerekçesiyle iptal olmuştu. Oysa eliyle değil kafasıyla topu önüne almıştı. Elini de denge sağlamak için kaldırmış, bu da hakem Emre Malok'un yanlış görmesine neden olmuştu.

Menemenspor fırsat tepiyor

Menemenspor, sahasında hem Play-Off hem de küme düşme hattından uzak, rahat konumdaki Ümraniyespor'u konuk etti. Kendisinden beklenen, sahadan galibiyetle ayrılıp, küme düşme hattından oldukça uzaklaşmaktı, yapamadı ve 1-1'lik sonuçla sadece 1 puan alabildi. Küme düşme hattındaki en yakın rakibi Akhisarspor da kötü gidiyor şansına da ateş hattı içerisinde yer almıyor.
***
Karşılaşma sakatlıklarla başladı, konuk takım oyuncuları sık sık yerde kaldı, oyun da çok durdu, tempo kazanamadı. Gole daha çok yaklaşan ev sahibi takım oldu, 2 topu direği gördü, fileleri göremedi. 45+2'de İsmail göğsüyle Rıdvan'ın önüne indirdi. 2 metreden bile belki daha yakın mesafeden, bomboş pozisyonda Rıdvan topu auta attı, büyük bir başarı örneği gösterdi! Defans oynayan oyuncularının vuruşları farklı olur. Hatta aynı kişi olsa bile defans oynarken farklı, hücumda oynarken farklı gol vuruşları yapar. Ancak böylesine bir pozisyonda herkes gol atmayı başarır, Rıdvan başaramadı. 
Konuk takımın tehlikeli bir atağı faul gerekçesiyle durduruldu. Mayi ile mücadele ederlerken kaleci Batuhan ile Domgjoni çarpıştı ve yerde kaldı. Mayi çaprazda boş kalmışken Hakem Alper Çetin pozisyonu yanlış değerlendirip, faul düdüğü çaldı. Kaleye vuruşunu defans çıkarsa da hemen öncesinde çalınmış düdüğün Mayi'nin golü atmasını engellemiş olabileceğini ihtimaller arasına koydum.
***
İlk yarı gol çıkmasa da ikinci yarı karşılıklı goller vardı. Sahanın başarılı isimlerinden Emir, rakibine müdahale etmeye kalktı, çizgiye inmesine ve pas vermesine neden oldu. Bu pas, golü getirdi. Oysa defans oyuncuları topa müdahale ettiklerinde yüzde yüz almaları gerekir genellikle. Alamazsa geçilir, gole neden olur. Yapması gereken önünde durup hem rakibinin geçmesini hem de kale içine pas vermesini engellemeye çalışmak olmalıydı.
İlk yarının uzatmalarında inanılmaz gol kaçıran Rıdvan, rakip defans içine daldı, orayı karıştırdı, kendi kalelerine gol atmalarına neden oldu.
***
78'de oyuna giren Okan'ın 1 dakika içerisinde topla ilk buluşması gerçekleşecekken kırmızı kart görmesi, ilginç bir durum oluşturdu. Menemenspor bunu fırsata çevirmeyi başaramadı. Üzerine 89. dakikada inanılmaz bir hata yaptı. Ceza alanına çok yüksekten kullanılan duran topta, arkada bir kişiyi bomboş bıraktılar. Topu kontrol edip, vurabilecek vakti verdiler, şanslılar ki kafa ile içeriye çevirmeyi tercih etti.
***
İstatistiklere baktım. Sarı lacivertli takım 17 şut çekmiş kaleye sadece 1 tanesi tutmuş. Rakibi ise sadece 6 tane çekmesine rağmen, 3 tanesinde isabet sağlamış. Düşündürücü...

Derbinin galibi Balıkesirspor

Balıkesir derbisinin kazananı Bandırmaspor'u 2-1 yenen Balıkesirspor oldu. 
***
Ligde ev sahibi Balıkesirspor küme düşme hattından uzaklaşma, Bandırmaspor ise azalan Play-Off umutlarını sonuna kadar devam ettirmek için sahaya çıktılar. Oyun üstünlüğü sık sık el değiştirdiği müsabakada konuk takımı daha iyi gördüm. Bana daha bir takım gibi geldi. Elbette ki iyi olmak her zaman için galip gelmeyi sağlamıyor. Gol atmayı bilen ya da daha az hata yapan sahadan mutlu ayrılıyor.
Bandırmaspor çok gol pozisyonuna girdi sadece 1 tane gol çıkarabildi. Rakibine az pozisyon verdi, 2 önemli hata yaptı, 2 gol yedi. 
***
Mücadeleye ters vuruşlar damga vurdu denebilir. Kornerden gelen topa Rayo yükselirken zamanlama hatası yaptı, yere inmeye başladığında kafa vurabildi, kendi kalesine attı. Beraberlik golünde de Doğa kale içerisinde rakibi Doğan'ın müdahale etmesini engellemeye çalıştı, kendisine çarpan top ağlara gitti.
Bandırmaspor'un Rayo'nun kendi kalesine attığı gol sonrasında yaptığı 2. önemli hatası, gereksiz penaltı idi. Maç boyunca oyuncular mücadele etmekten çok, kolaya kaçıp, arkadan elle çekerek durdurmayı tercih ettiler. Bu da sık sık faule sebep oldu. Sadece bu karşılaşmada değil, 1. Lig'de hemen hemen her maçta aynı davranışlar sergileniyor. Bu hareketi Gökay ceza alanı içerisinde yapınca penaltıya sebebiyet verdi, galibiyeti bir bakıma hediye etmiş oldu.