Altınordu evindeki ilk maçında, 2-1 yenildi. Rakibi Fatih Karagümrük sıradan bir takım değildi. Kadrosunda çok deneyimli oyuncular bulunuyordu. Erkan Zengin Beşiktaş ve Trabzon, Barış Özbek Galatasaray ve Trabzon, ilk golü atan Alparslan Erdem Başakşehir ve Galatasaray, 2. golü atan Ramazan Civelek Fenerbahçe görmüş futbolculardı. Diğer Türk oyuncularının hemen hemen hepsi Süper Lig tecrübesine sahiptiler. Anlayacağınız arada sıklet farkı vardı.
Ama elbette futbol takım oyunu. Oyuncular ne kadar kaliteli olursa olsun, takım olamadıktan sonra hiçbir başarı gelmez. Bunu Karşıyaka bu ligde, yani 1. Lig'de yaşadı. Yıldız oyuncular transfer etti, o sene küme düştü.
Konuk takımın oyuncularından bahsetmişken, şu araya da bir paragraf ekleyeyim. Alparslan Erdem bir dönem Buca'da, Aldülhamit Yıldız Karşıyaka'da ve Arif Morkaya rakibi olduğu Altınordu'da forma giymişti. Tanıdıktılar.

***

Genel olarak değerlendirecek olursam müsabakayı, Karagümrük sahaya daha hâkimdi ve ne yaptığını daha iyi biliyordu. Altınordu pas takımı, bunu herkes biliyor. Ama konuk takım paslaşmayı şeytanlardan daha iyi yaptı diyebilirim. Topu boş alana çabucak aktarabildi, bu sayede pozisyonlara girdi. Kaliteli oyuncular dışında takım olmayı da başarmış göründü.
Daha 2. dakikada Altınordu golü yiyebilirdi. Erkan Zengin Erhan'la karşı karşıya kaldı, şutu direkten döndü. 5. dakikada da atabilirdi. Anıl, Ersel'den gelen pasla kaleciyle karşı karşıya kaldı. Ama kaleci Aykut hızla çıkıp, önüne set çekti, gole izin vermedi. Genellikle solundan atak yedi. Bu kanatta oynayan Erkan'ı durdurmakta başarılı olamadılar. Çok ceza alanına soktular, çok pozisyon gördüler kalelerinde.

***

İlk gol 25 metre kadar uzaktan geldi. Alparslan çok güzel bir şut çekti, takımını öne geçirdi.
Çok pozisyon veren kırmızı lacivertli takım, pozisyon bulmakta çok zorlandı.
2. yarıya ise çok iyi başladı. Sağlı sollu hücum etti, gol aradı. Pozisyonlara girse de gol bir türlü gelmedi. Hızlı hücum yedi. Yine sol tarafta açık verdi. Rakibinin hızlı paslaşması sonucu Ramazan bomboş topla buluştu. Önü boş olunca hızla kaleye yöneldi. Karşılayan olmadı. Bunu değerlendirip kaleye iyice yaklaştı, vuruşunu yaptı ve farkı 2'ye çıkardı. Defans uyumuştu adeta.
80. dakikada Kemal farkı 1'e indirdi ama 1 puanı getirecek golü atmayı başaramadı.

***

Kırmızı lacivertlilerde fark yaratacak bir oyuncu yok. Hepsi birbirinin kopyası gibi. Paixao gibi son vuruş ustası yok, Kappel gibi topla hızla kaleye gidebilecek oyuncusu yok. Hızlı hücumlar yapamadı. Çok fazla pas yaptı. Bu da kaleye daha yavaş gitmesi, rakibin defansına kolay yerleşmesi demek. Ceza alanına yaklaştığında birbirlerine uzak kaldılar. Ya çalım atmalıydılar ya da uzun mesafeye pas. Şut demiyorum çünkü buna pek izin vermediler.
Her seferinde yazıyorum, yine yazacağım. Altınordu'nun oyunu ezberlendi. Ne yapacaklarını rakipleri iyi biliyor ve ona göre önlem alıyor. Oyunlarına biraz daha zenginlik katmalılar.