Sezonun 2. yarısının ilk maçı. Altınordu ve Gençlerbirliği İzmir'de karşı karşıya geldi. Yeni transferlerle kadrolar takviye edilmişti. Konuk takım sezona cezası sebebiyle takviye yapamadan girmiş, ara transfer döneminde 16 yeni oyuncu almıştı. Saha içi ve yedek kulübesi tamamen değişim gösterecekti. Ama bir sorun vardı, ara 2 haftaydı sadece ve hazırlık dönemi kısa olduğundan uyum sorunu mutlaka olacaktı.

***
Altınordu oyunun hakimiydi. Çünkü Gençlerbirliği kendi yarı alanında çekilip, hızlı hücumlarla gole gitmeyi düşündü. Fakat pozisyon olarak üstün olan taraf deplasman ekibiydi. İlk yarı her şey istediği gibi gitti. Öne geçti, 2. golü buldu ama ofsayt olduğu için iptal edildi. Kazanacak gözüyle bakılırken, 2. yarı her şey değişti.
Aslında her şey demek hata olur. Oyun sistemleri aynıydı ama ev sahibi takım ceza alanına daha çok yaklaştı, pozisyonlar buldu. Tek kaleye dönmüştü. Sonucunda 2 gol geldi ve üstünlük Şeytanlar'a geçti. Buna rağmen Ankara ekibi tepki vermek için son 15 dakikayı bekledi. Üstünlüğü ele aldı, pozisyonlar buldu, gol atmayı başaramadı. Altınordu sahadan 2-1 galip ayrıldı.
***
Altınordu'yu hiç bu kadar baskın oynarken görmemiştim. Yeni transferler takıma katkı verdiler tamam ama ilk 11'de sadece 2 tanesi vardı, onlar da forvet. Burada rakibine bakmak gerekiyor. Son dakikalarda defansa çekilmesine rağmen çok pozisyon verdi, iyi savunma yapamadı.
Gençlerbirliği iyi oyuncular almış. Cevher var ancak daha tam işlenemediği için bu karşılaşmadan mağlubiyetle ayrıldı. Oyuncular birbirini pek tanımıyorlardı ve takım olmaktan uzaktı. Biraz zamana ihtiyaçları var. Küme düşme hattı dışı ile arasında 12 puan fark olsa da bir mucizeye imza atabilirler.
***
Ev sahibi takım ilk yarı sağ tarafından çok tehlike yaşadı. Sağ bek Rıdvan Koçak özellikle geriye düştükleri golden sonra çok ileriye çıktığından o bölgeyi boş bıraktı. Devre arası oyundan alındı.  Hücum bölgesinden yana sorunu yoktu. Ali Özgün ve Metehan'la fazla sorun yaşanmayacak gibi. İlk golde ikisi, ikincisinde Ali'nin katkısı vardı. Selim Ay son dakikalarda girdi, defansı yönlendirmeye başladı.
Konuk takımdaki oyuncuların birçoğu kaliteli. Mohammed ayaklarına çok hakim. Kaleye 3 kez şut çekti yeteneğini kullanarak 1 tanesi gol oldu, şansına o da atak başlangıcındaki ofsayt yüzünden iptal edildi.

Bodrumspor zirve takibinde

İki çok koşan ve savaşan takım. Yeni Malatyaspor transfer yasaklısı olduğu için takviye yapamadan mücadele ediyor. Tek artı tarafı dümene deneyimli teknik direktör Yılmaz Vural'ın geçmesi. Bodrumspor tecrübeli oyunculardan kurulu olmasına rağmen, sezon arası transferlere devam etti ve kadrosunu biraz daha güçlendirerek Süper Lig’i istediğini gösterdi.
Top kapma mücadelesi şeklinde geçen müsabakayı kazanan tecrübe oldu ve Bodrumspor sahadan 3-1 galip ayrıldı.
İki tarafın da pozisyonları vardı. Pek üstünlük sağlayan yoktu. Ama konuk takım daha dinçti ve ikili mücadelelerde üstünlük sağladı. Bu nedenle galibiyete daha yakın taraftı, başarmasını bildi.
***
Bodrumspor takım oyunu oynuyor. Herkes elinden geleni yapıyor. Bu sebepten farklı işler yapan, öne çıkan bir isim olmuyor.
Yeni Malatyaspor deneyimsizliğin bedelini ödedi. Bulduğu net pozisyonları gole çevirmeyi başaramadı. Öne çıkan isim Haqi oldu. Ayağına çok hakim ve oldukça da kıvrak ve hızlı bir futbolcu. Ama sonlandırma sorunu yaşadığından dolayı yeterince katkı veremiyor.
***
Karşılaşmada değinmek gereken 2 önemli hata vardı.
8. dakikada Bodrumspor’dan Onur, kalesine giden topu kontrol altında tutarak, rakibinden saklamak istedi. Ceza alanına girdiğinde topu kalecisine bıraktı. Ama Sousa geri çekilmişti. Doğukan atik davranıp meşin yuvarlağı aldı, şutunu çekti kaleci açıyı kapatarak çıkardı. Biraz çaprazdaydı. Burada 2 farklı hata vardı. Sousa önceden çıkıp, ceza alanına girer girmez almalıydı. Onur ise kalecisini görmeden topu ona bırakmamalıydı.
71. dakikada Malatyaspor kalecisi Taha’ya eliyle oynadı. Taha ise ileriye koşmaya başlamıştı. Durmaya çalıştı ama ayağı kaydı. Topu alan Bodrumspor’dan Koray’a fiziksel olarak şarj yapmaya çalıştı, gücü yetmedi. Burak ceza alanına giren rakibinin ayağındaki topa kayarak müdahale etti. Kolayca engelleyebilirdi ama ayağıyla dokunmasına rağmen başartamadı. Bu Abdulsamed’den başlayan, Taha’yla devam eden ve Burak’la sonlanan hatalar zinciri, gol yenmesine neden oldu.