Altınordu, ilk 2 yolunda çok önemli bir maçtan evine puansız döndü. Defansların tatile çıktığı müsabakadan 8 gol çıktı, çok daha fazlası kaçtı, Ankara Keçiörengücü 5-3 kazanmayı bildi.

***

İki takım da birbirine üstünlük kuramadı. Dengeli bir müsabakaydı ve ikisi de kazanabilirdi. Galip geleni belirleyen etken, hatalar ve bulduğunu değerlendirmek oldu. Bunların yanına şansı da eklemek gerekir. Defans ve orta saha oyuncuları tel tel döküldüler. Orta sahalar çabuk aşıldı, defans oyuncuları da basit hatalar yaptı, bu yüzden de skor yüksek çıktı.

Altınordu, 3-5-2 sistemini tercih etmişti. 3'lü defans adeta çöktü. Gol yedi, gol yedikçe açıldı, rakibe çok boş alan bıraktı. Yetmedi, bariz hatalar yaptı. Gollerin çoğunu sağ tarafından yedi.

***

Şanstan başlayayım. 3 golde de kaleci Erhan şutları önledi ama kendisinden dönen top rakiplerinin önünde kaldı, boş kalelere golü attılar.

Defans arkasına çok fazla adam kaçırdılar. Burada sağ tarafı öne çıktı. Ahmet İlhan ve Rahmi’den oluşan sağ taraf adeta çöktü. Bu bölgede oynayan Barış asistleri ve attığı golle kral oldu.

Adam adama oynayamadılar. Herkes topa odaklandı, ceza alanı içerisinde kalabalık olmalarına rağmen az adamla gelen rakiplerini tutmayı düşünmediler. Ceza alanı içerisinde rahat pas verdirip, rahat şut çektirdiler ve rahat gol attırdılar.

Havadan gelen topa, en kısa sürede müdahale etmek gerekirken, Kahraman yere inmesini bekledi, arkadan gelen rakibi beklemeyince topa sahip oldu, atak golle sonuçlandı. İkili mücadelelerde yerde kaldılar, hemen kalkıp da koşmayı denemediler, gol yemelerini izlediler. Şeytanların defans oyuncuları sahada hiçbir varlık gösteremedi, amatör lig kalitesinde bile oyun çıkartamadı.

***

Hücumda 3 gol attılar, bu güzel bir şeydi. Ama Metehan'ın yavaş oyunu, daha fazla gol atma olasılığının önüne geçti. Sol açıkta topla buluştu. Hızla kaleye gitmesi gerekirken, topu ayağında tuttu. Ayağına hâkim, teknik oyuncu. Bu yönü güzel ama ceza alanına yakın yerlerde, rakip toparlanamamışken yapılması gereken şey, bir an evvel kaleye gitmektir. Topu ayağında çok tutması yüzünden defans hemen yerini aldı, atakları tehlike yaşamadan atlattı.

***
Keçiören Aktepe Stadyumu'nun zemini suni çim. Ancak halk arasında ona halı saha deniyor ve bu tabir daha doğru bana göre. Bilindiği üzere halı sahaların zemini sert olduğundan sakatlanmaya daha açık yerlerdir. Daha maçın ilk dakikalarında Ahmet Dereli topa müdahale etmek için ayağını uzattı, darbesinin etkisiyle yere basarken ayağını burktu. Zeminin sert olması yüzünden vücudun ağırlığı fazlasıyla bileğe bindi. Oyuna devam edemedi ve 8. dakikada oyun dışı kaldı. İyileşmesi bir kaç haftayı bulur.