Özellikle paylaşmak istedim. Düşündükçe, hatırladıkça iyi hissettim; uzunca bir zamandır hissetmediğim kadar. Geçen hafta kulübümün çağrısı üzerine kuruluşunu kutlamak üzere Küçük Kulüp'te toplandık. O sabah uyandığım zaman ne kadar da hızlı akmış yıllar diye düşündüm. Gününüzü dolduran küçüklü büyüklü olaylar geçerken anlık yaşarsınız, rutin, öylesine. Ama yıllar sonra o anları geçirirken gözlerimizin önünden o zaman göremediğimiz o kadar çok şeyi görürüz ki! İşte ben de albümleri, dosyaları, resimleri serince önüme, daldım gittim. Yıl 2009. Eşim de ben de misyon insanlarıyız. Yani bu yaradılışla ilgili bir şey.
Genlerimize konuyorken biraz ondan, biraz bundan, fazlaca kaçmış bizde sosyal farkındalık, diyorlar. Aslında hepimizde var da, oranlar farklı.
***
Bize gelince "tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş" idealist genç bir hekim ile insan sevgisi ortak payda, her arkadaşını kardeş yapan bir tek çocuk ben, yazgı, çok büyük bir misyonu yüklemiş. Çocuk beyin cerrahisi konusunda Amerika'da 2 yıl eğitim. Türkiye'de mücadele. Genç hoca diyor ki "Çocukların ameliyatları, tedavileri erişkinden farklı" tüm eskiler, "Eski köye yeni adet getirme" diyorlar. Dünyadan sana ne? Yıl 1977 Pediatrik Nöroşirürji Ege Üniversitesi'nde hayata geçti, profesyonellerle. Ben de kongreler nedeniyle eşimle dünyayı, Türkiye'yi dolaştım, anlamak, anlatmak desteklemek adına. Çünkü iki çocuğumuz bizim paha biçilmez servetimizdi. Çocuklar, anneleri, kadınlar hayatın merkezi, ülkenin geleceği, aydınlığı; doğru yolda, çağdaşlıkta örgütlü sivil toplum; STK'lar da sigortası. 1989'dan beri olduğum her kuruluşta projelerim çocuk, kadın, eğitim, çevre konuları oldu.
***
Yıl 2009 eşim, konusunda dünya başkanlığına aday. Ben artık bu konuya yüzde yüz destek olma kararındayım. Torunuma, aileme daha çok vakit ayırmayı düşünürken kader ağlarını örmüş, kapımı çalmış. Gülseren User (bir başka misyon kadını) diyor ki, "İzmir'de beşinci Inner Wheel kulübünü kuracaksın, bölge olacağız". Türkiye'de 2 bölgeli hizmet vereceğiz. Daha çok çocuğa, daha çok kadına faydalı olacağız, derken kucağımdaki torunum Ege'yi kaptı, can arkadaşım İlgün Günöy'ü de yanına alarak. En zayıf noktamdan yakaladılar. Kulübümüzün adı da Ege oldu. Ertesi gün İlgin ile oluşturmaya başladığımız listede hayatımın içinde yer alan her biri birbirinden değerli arkadaşlarımla yola çıktık. İki yıl inanılmaz projeler çıkardık, beraber güldük, beraber yorulduk. Sırf ilk iki yıl köy ilköğretim okulları, ilçe milli eğitim müdürü destekli projeler, zevkli matematik, sağlık taramaları, iki kız yurdunda bilgilendirme konferansları, eksikleri tamamlama, köy ilkokullarında kütüphane, kitap hatta öğrencilerin ihtiyaç kalemleri. Konan katkı ve emekleri hatırladıkça gözlerimden yaşlar geliyor. Bu güzel oluşum, hizmet ordusu yeni katılımlarla güçleniyor. Böyle bir ekip ve oluşumun başlatıcısı ve kurucusu olmak, hayatımın en mutlu anılarından biri. Oluşumlar hepimizin çocuklarına, kadınlarımıza, insanımıza hayırlı olsun, gayretlerimiz, emeklerimiz daim olsun. Ege'nin yeni yaşı kutlu, tüm hayatı başarılarla dolu olsun.