'Foça Belediye Başkanına anlamlı doğum günü hediyesi!' başlıklı bülteni elime alınca, ilk tepkim şöyle oldu: 'Bana ne?'
Her gün birçok akrabamız, dostumuz, arkadaşımız başta olmak üzere, sayısız doğum günleri var. Öyle ki, çoğunu ya fark etmiyoruz ya da bir iki satır yazmaya bile zaman ayıramıyoruz.
Hele bugünkü şartlarda!
Moraller sıfırın altına indi. Her gün güzel yani 'pembe' diyeceğimiz haber yok gibi...
Onlarca haberi elesek, belki bir iki tane çıkarabiliriz bunların içinden...
Ama; 'Çalışma arkadaşları Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz'ün 37. doğum gününü anlamlı bir bağışla kutladı' denince iş değişti...
Pasta, çiçek yerine, LÖSEV - Lösemili Çocuklar Vakfı'na yapılan bağış belgesiyle kutlama genç başkanı duygulandırtırmış...
Tabii ki beni de!

Sürpriz kutlama

Öğrendiğime göre; 24 Şubat 1983 doğumlu Foça Belediye Başkanı CHP'li Fatih Gürbüz için arkadaşları sürpriz bir kutlama hazırladılar.
Bir erkek ve ikiz kız evladı olan Gürbüz'ün çocuklara düşkünlüğünü bilen arkadaşları kutlamayı pasta, çiçek yerine bağış belgesiyle yaptılar.
'İyi ki doğdun' nidalarıyla başlayan kutlama, bir çalışanın bağışları gösterir LÖSEV belgesinden oluşan hediyeyi takdimiyle  tamamlanmış.

Anlamlı ve güzel

Başkan Fatih Gürbüz, kendisini çok duygulandıran bir kutlama ve hediyenin, aldığı en anlamlı ve güzel hediye olduğunu belirterek arkadaşlarına teşekkür etmiş...
Tabii ki ben de duygulandım. Yeni başkan başarılı ya da başarısız demiyorum. Çok tenkit aldığını biliyorum. Ama iş 'LÖSEV'e gelince iş değişiyor...
Örnek olmasını diliyorum. Keşke bundan böyle her birimiz böyle bir kutlama yapabilsek. Tabii ki, kitap bağışlarına da diyeceğim yok...
Bir çocuğumuz gülümsese, yaşama tutunmasına imkan tanınsa bundan güzel bir iş olur mu!

Çocuklar için renkli buluşma

İşte güzel ülkemizin güzel insanlarına, yani sizlere bir güzellik daha...
Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Bursa Şubesi, TOFAŞ Spor Kulübü, BKM Kitapevi ve BIC Renklerin Dünyası iş birliğinde TOFAŞ Basketbol Takımı'nın Kaptanı Sammy Mejia,  çocuklarla renkli bir organizasyonda buluştu.
TOFAŞ Basketbol Takımı Kaptanı Sammy Mejia kitap okuma alışkanlığına dikkat çekmek amacıyla 'Satürn'ün Kızı ve Kitapları' kitap kulübüyle bir araya geldi.
BKM Kitapevi Özlüce Şubesi'nde gerçekleştirilen ayraç tasarım atölye çalışması KAFKAOKUR Dergisi'nin Sanat Yönetmeni Tülay Palaz'ın illustrasyon dersiyle başlarken, renkli görüntülere sahne olan etkinliğe ailesiyle birlikte katılan Mejia, kızları Sienna ve Penny ile Franz Kafka, Frida Kahlo ve Küçük Prens'e renk vererek kendi kitap ayraçlarını oluşturdu.
Yeni Nesil Tofaş sporcularının da katıldığı etkinlikte ayrıca Duyum İşitme Engelliler Okulu'ndan öğrenciler de yer aldı.
Öğretmenlerinden işaret dili desteği alarak kendi ayraçlarını yapan öğrenciler, basketbolu çok sevdiklerini anlatarak Sammy Mejia ile bir arada olmanın mutluluğunu yaşadı.
Bundan daha başka bir güzellik olabilir mi!

Ata'nın Nutuk'u hediye

Etkinlik sonunda katılım gösteren tüm çocuklara Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Nutuk' kitabı hediye edildi.
"Her çocuk okusun diye" sloganıyla yola çıkan kitap dostu sosyal girişimcilik hareketinin kurucusu 13 yaşındaki Duru Aktaş, tasarlanan kitap ayraçlarından elde edilecek gelirlerle dezavantajlı bölgelerdeki okullarda okuma kulüpleri ve kütüphaneler kurmayı hedeflediklerini söyledi.
BKM Kitap Yönetim Kurulu Başkanı Kutbettin Bingölbali de Tofaş Basketbol Takımı Kaptanı Sammy Mejia'yı Avrupa'nın en büyük kitabevinde ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.
Yahu şu işe bakın!
Bizim aklımızı başımıza getirmek artık çoçuklara mı kaldı!
Bu kadar geri ve vurdum duymaz nasıl olabiliriz!
Biraz düşünebilsek sorunları çözebiliriz. Ya da yalancı ve sahtekarları bilmemize rağmen onlara gerekli toleransı bir gösterebilsek!

HAFTANIN HABERİ

Tam mutabakat

Ege, Akdeniz, Marmara Genişletilmiş Baro Başkanları toplantısı İzmir'de gerçekleştirildi ve katılım sağlayan barolar aşağıdaki hususlarda tam mutabakata vardılar.
Söyledikleri özetle şöyle: 'Son dönemde, kamuoyunun dikkatle takip ettiği toplumsal önemi haiz davalarda yaşanan hukuksuzluklar ve yürütmenin yargıya doğrudan müdahalesi anlamına gelecek uygulamalar kabul edilemez boyutlara ulaşmıştır.
HSK, mevcut yapısıyla tamamen siyasileşmiş ve yürütmenin talimat niteliğindeki açıklamalarını görev addederek bağımsız yargıçlar üzerinde bir baskı mercii halini almıştır.
Barolarımız bu duruma karşı hukuk devletini sonuna kadar savunmakta ve avukatları hukuksuzluğun şahidi konumuna indirgeyen her türlü yaklaşımı temelden reddetmektedirler.'

AKP ile altın çağı

Çeyrek altın 2002'de 32 TL, 2020'de 530 TL.
Dolar 2002'de 1.45 TL, 2020'de 6.15 TL.
Benzin 2002'de 1.48 TL., 2020'de 7.10 TL. (Son olarak 13 kuruş daha zam geldi.)
Dış borç 2002'de 129 milyar dolar, 2020'de 453 milyar dolar,
AKP hayallerinizi gerçekleştirdi mi?