Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, ekonomik sıkıntı yaşayan ailelerin kent dışında eğitim gören çocuklarına destek olmak amacıyla kurulan Ayvalık Eğitime Destek Derneği’nin, 140 öğrenciye burs sağladığını açıkladı.
Öğrenci sayısı artırıldı
Başkan Mesut Ergin, mezun olan öğrencilerin ayrılmasıyla birlikte burs verilen öğrenci sayısını artırdıklarını belirterek, Ayvalık dışında üniversite eğitimi gören 140 gencin on ay boyunca aylık 1500 lira burs alacağını söyledi.
“Tüm ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaşmayı hedefliyoruz”
Burs desteğinin öğretmenlik, tıp, mühendislik gibi bölümlerde eğitim gören öğrencilere verildiğini belirten Başkan Ergin, “Ülkemizin dört bir yanındaki okullarda eğitim gören öğrencilerimize dernek olarak katkı sağlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ayvalık’ta yardımseverlerin desteğiyle önemli bir güç birliği oluşturduk ve bunun karşılığında 140 öğrencimizin bütçeleri bir nebze olsun rahatlayacak. Öğrencilerimiz bu desteğin karşılığında Ayvalıklı olmanın bilincini yaşayacak. Önümüzdeki süreçte burs verilen öğrenci sayımızı daha da artırmayı hedefliyoruz” dedi.
Başkan Ergin, bursların öğrenciler mezun olana kadar devam edeceğini ve her öğrencinin ders notları, akademik başarısı ve devam durumunun düzenli olarak takip edileceğini sözlerine ekledi.