Altay Sosyal Dayanışma Derneği, sosyal hayatımızda eksikliğini hissettiğimiz vefa duygusunu, kulübe hizmet etmiş kişilere düzenlediği özel gecelerle kendi camiasına yaşatıyor. İlki Erdoğan Tözge için düzenlenen gecelerin sekizincisi bu akşam eski Gençlik ve Spor İl Müdürü Bahri Vreskala onuruna düzenlenecek. Vreskala için düzenlenen gecenin öncekilerden farkı, Dernek ilk defa Altay kulübünde aktif görev yapmamış bir spor adamı için bu geceyi düzenlemesi.
Bahri Vreskala, Altay kulübünde görev yapmamış olsa da, İzmir sporuna hizmet ederken Altay'a da önemli kazanımlarr sağladı. Hem de kulüp tarihinin en önemlilerini. Bir anlamda dikili tek bir ağacı olmayan Altay, Vreskala'nın dönemindeki gayretleri ve dönemin Valisi Kutlu Aktaş'ın destekleri ile bugün Gaziemir'deki tesislerini kazandı. O dönem, bu tesisleşme için hamleler yapılmasa ve makamlarda görev yapan kişiler, kulüplere destek olmasa Altay zor günleri çok daha önce yaşayabilir ve büyük bir ihtimal, düştüğü yerlerden geri gelmesi çok zor olurdu.

Bizleri de mutlu edecek

Geceye düzenleyen Altay Sosyal Dayanışma Derneği'nin de Vreskala'ya ayrı bir vefa borcu vardı. Alsancak semtinde bulunan Dernek binasının kazandırılmasında yine Vreskala'nın vizyonu söz konusuydu. Umarız kenti yöneten seçilmiş ve atanmış kişiler Vreskala'nın vizyonunu görerek İzmir kulüplerine kalıcı eserler bırakmada daha destek verir.
Akşam yapılacak gecede, İzmir'de "Sporla ilgileniyorum" diyen tüm dostlarımızı görmek bizleri de en az sayın Vreskala kadar mutlu edecektir.