Süper Lig'e çıkmak için ilk 6 umudunu korumak isteyen Balıkesirspor Baltok, sahasında geçen hafta küme düşme hattından çıkmayı başaran ve şimdi de buradan uzaklaşmak isteyen Denizlispor'u konuk etti.

Denizlispor karşılaşmaya çık hızlı bir giriş yaptı ama bu sadece birkaç dakika sürdü. Balıkesirspor üstünlüğü ele aldı, topa daha çok sahip olmaya başladı. 8. dakikada Bülent ceza alanına orta yaptı. Denizli'de defans diye bir şey yoktu. Arkada Otoo bomboştu. Cihan koştu ama çok uzaktı, yetişemedi. Otoo çok rahat bir kafa vuruşu yaptı, takımını öne geçirdi.

Kaleden uzak, orta sahada geçen mücadelenin 19. dakikasında bu sefer Otoo'yu sağ taraftan defans arkasına kaçırdılar. Çizgiye inip, Abdulkadir'e verdiği pasla fark 2'ye çıktı. Abdulkadir'in de çok şansı vardı bu pozisyonda. Vuruşu kaleci Zeki'den döndü, dönen top da dizine çarptı ve ağlarla buluştu.
Kısır devam eden bu maçta yetenekler değil, hatalar skoru belirleyecekti. Denizli defansı da 2 hata yapmış ve 2 gol yemelerine neden olmuştu.

İlk tehlike 29'da

Denizli'nin ilk tehlikesi (ki buna pek tehlike denmez), 29. dakikada gelebildi ancak. Ziya, uzaklardan şut çekti, Vukovic yattı ve rahatça topa sahip oldu.
Ceza alanına girmekte zorlanan yeşil siyahlılar, golü 42. dakikada kornerden buldu. Cenk, o kalabalıkta yükseldi, rahat bir kafa vuruşu yaptı, farkı 1'e indirdi. 45+1'de de beraberlik şansı yakalandı. 2 kafa golü atılan maçta, sahanın en tecrübeli oyunculardan biri olan Mehmet'in müsait durumdaki kafa vuruşu auta gitti, golü kaçırdı.
Karşılaşmanın ikinci yarısında Denizlispor puan getirecek golün peşindeydi. Biraz daha üstün oynuyordu ancak pozisyonu ev sahibi takım buluyordu. Fark daha da açılabilirdi, açılmadı ve konuk takım maç bitene kadar oyunun içinde kaldı. Son dakikalarda beraberlik şansını da yakaladı, Vukovic izin vermedi. Bu son dakikalarda Balıkesirli oyuncular biraz panikledi. Kazanan 2-1'lik sonuçla ev sahibi takım oldu.

İlginç ve derslik pozisyonlar

Mücadelede bahsedilmesi gereken bazı pozisyonlar cereyan etti. Bunlardan birinde hızlı hücumu kesmek isteyen Taha Can'ın Abdulkadir'i ancak sırtına çıkarak durdurabilmesiydi. İlginç bir enstantaneydi.
Vukovic ceza alanı içerisinde faul atışı kullandı. Balıkesirli oyuncular topa kurallar gereği sadece ceza alanı dışında dokunabilir. Ceza alanı içerisinde dokununca hakem faul atışını tekrarlattı. Bu sefer de başka bir oyuncu ceza alanı içerisinde dokundu. Vukovic bir faul atışını 3 kez kullanmak zorunda kaldı.
Kaleci Zeki, hızlı hücumu kesmek için, ceza alanını terk etti ve taç çizgisine kadar çıktı. Topu taca attı ama kalesine dönmek için zaman geçirmek istedi ve taca çıkan topu tribünlere gönderdi. Oysa bir şeyi düşünemedi o anda. Maçta sadece 1 top yoktu. Yılların tecrübesi Burak, diğer topu hemen aldı, tacı hemen attı. Bunda kendi sahasında oynamanın avantajı da vardı elbet. Çünkü top toplayıcı çocuklar da kendilerindendi ve hemen topu vermişlerdi. Rakip sahada olsa, top toplayıcı çocuklar oyalanır, topu geç verirdi. Denizli defansı gelmesine rağmen, Burak ve Abdülkadir aralarında rahat paslaştılar ama boş kaleye golü atamadılar. Oysa Zeki'nin burada yapması gereken şey, topu uzaklara vurmak değil, topu alıp, hızla kalesine doğru koşmaktı. Oyunda 2 top olamayacağına göre, Zeki'nin topu vermesini bekleyeceklerdi.
Dünkü Altınordu maçında ceza alanı önünden kullanılan faul atışında Uğur'un kalecinin uzanamayacağı uzak köşeye koşup, topu çıkarmak istemesini takdir etmiştim. Bu maçta da Nizamettin'in kullandığı atışta kaleciye uzak olan direğe Burak koştu ve ağlara gitmekte olan topu kafasıyla çıkardı. Tüm kaleyi, kaleciye bırakmamak gerekir.