İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından işletilen, İzmirliler'in büyük bölümünü taşıyan otobüs sistemindeki aksaklıklar ne yazıkki sürüyor. Her sabah Karabağlar, Hatay aksındaki otobüslerdeki balık istifi yolculuk, eski bir kent muhabiri olarak yürüğimi sızlatıyor.

Kış geliyor!

Trafik daha da perişan hale gelecek. İşine, okuluna yetişmek isteyen İzmirliler, otobüslerde sefil olacaklar. Her gün yine 2-5 arası bozulan, yolda kolan otobüs görüyorum. Bozulan otobüsten inen yolcular, ikinci bir eziyet yaşamak zorunda kalıyor.
İBB'nin acil olarak (kışa çok az kaldı) Ulaşım Acil Eylem Planı hazırlaması gerekiyor. Bu plan İzmir Valiliği, Karayolları Bölge Müdürlüğü, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, Taksi ve Münibüsçiler Odaları ve muhtarların katılımıyla hazırlanarak hayata geçirilmeli.

Bulaşıcı hastalıklar artacak!

Balık istifi yolculuk sadece seyahat kalitesi açısından sorunlar yaşatmıyor. Yolcuların bitikiş nizam yolculukları nedeniyle bulaşıcı hastalıkların artmasına zemin hazırlıyor.
Şubat aylarında gereken çalışmalar yapılır. Huzurun kenti (!) İzmir'de yaşayan vatandaşlarımız güvenli, rahat ve konforlu ulaşımı hak ediyor. Aralık ayında sokaklarda olacağım. O günlerde otobüslerimiz ferah, rahat bir ulaşım aracı olarak görmek istiyoruz.
Sağlıcakla kalın.