Balıkesirspor Baltok, Gençlerbirliği deplasmanında puana çok yaklaşmasına rağmen, hakem engeline takıldı.

Kırmızı beyazlılar, bu deplasmanda ideal kadro ile sahadaydı. Geçen hafta Glumac yoktu ve onun yerine, defansın ortasına Cumali çekilmişti. Yerini biraz yadırgamıştı. Koşmaya, savaşmaya alışık olan biri için o mevkide oynamak adeta işkence gibidir. Bu sefer ideal yerinde, defansın önünde, yani defansif orta saha olarak sahaya çıktı.

***

Her iki takımın da goller atabileceği bir mücadeleydi. Karşılıklı ataklar vardı. Fakat ev sahibi olması ve galibiyet halinde liderliğe yükselecek olması, Gençlerbirliği’ni daha etkili kılmıştı. Özellikle Balıkesir'in sağından çok tehlikeli ataklar gerçekleştirdiler. Bu taraftan yapılan bindirmelerde, kaleciyle karşı karşıya kaldılar, gerek son vuruşlardaki etkisizlik, gerekse de Vukovic'in kalesini başarıyla koruması gole engel oldu. Stancu da çok pozisyon harcadı. Sessegnon, altı pas içinde boş kaleye topu gönderemedi. Her ne kadar müdahale olsa da, atmaması için hiç bir neden yoktu. Nadir de net pozisyonu harcayan başka bir isimdi. Tüm bu pozisyonlar konuk takımın defansının çok açık verdiği anlamına da geliyordu diğer bir taraftan baktığımızda.

Hücum anlamında kırmızı beyazlı ekip, rakibini az da olsa zor durumlarda bıraktı. ‘Atamayana atarlar’ sözü bir kez daha devreye girebilirdi ama olmadı.

***

Futbolcular maça bir türlü damga vurmayı başaramayınca, hakem Alper Ulusoy dayanamadı, çıktı sahneye. 79'da bir penaltı verdi, skoru değiştiren kişi oldu. Oysa top Jailton ile Glumac arasında kalmıştı.  Yani Glumac topa müdahale etmişti. Top sonradan arkasına gitmiş, Jailton da Glumac'a çarpıp ve düşmüştü. Karar çok ağır olunca hakeme uzun süre itiraz edildi. Dahası iki takım oyuncuları arasında tartışmalar yaşandı.

Gerçi Alper Ulusoy'un gününde olmadığı öncesinden de belliydi. Faul bile olmayan pozisyonda hem faul hem de Selçuk'a sarı kart vermişti. Faul atışı kullanılmış, Sedat Ahmet'i geçmek isterken faul ile durdurulmuş, verdiği sarı kartın etkisinde kalmış olsa gerek, buna devam kararı vermişti. Dengeyi tamamen kaybetmişti.

***

Geriye düşen Balıkesirspor, puan için yüklenmek istese de, gol atmayı başaramadı ve sahadan 1-0 mağlup ayrıldı.