Balıkesirspor, evinde lig lideri Ümraniyespor'u 2-0'lık skorla devirmeyi başardı, farkın açılmasını önledi ve tepeye bir adım yaklaşmış oldu.

***

Mücadeleye konuk takım pasla başladı. Balıkesir, hızlı atakları ve uzun pasları tercih etti. Doğa'nın 4. dakikada soldan geliştirdiği atak ve yerden pası ile Foxi çok rahat bir gol attı. Ümraniyesporlu oyuncular inanılmaz bir hata yapmıştı.
Oyun şekli yavaş yavaş değişmeye başladı. Rüzgarı arkasına da alan kırmızı beyazlı ekip, oyuna ağırlığını koydu. Daha çok koştu, daha çok savaştı daha çok istedi. Bu da bol bol pozisyonlar doğurdu. Rakibine oynama izni vermedi adeta. Kalesinde ilk tehlikeyi 24. dakikada gördü. Akabueze'ye 2 kişi bastı. Kademe yapmayı akıl edemediler. İkisini de geçti, aut çizgisinden ceza alanına girdi, içeri yerden gönderdi, defans son anda araya girdi.
1.94'lük Glumac, kullanılan faul atışında ileriye çıktı. Defansın arkasına yaptığı koşu ile topa kafa vurdu, takımına 2. golü kazandırdı.
Genelde ev sahibi takım atak yapsa da, ilk yarının sonlarına doğru karşılıklı ataklar oldu, gol olmadı.

***

İkinci yarıda rüzgara karşı Balıkesir'in ne yapacağı merak konusuydu benim için. Hiç ama hiç etkilemedi. Yine üstün taraftı. Bol pozisyonlu bir müsabaka oluyordu, çoğunu da Ali Tandoğan'ın talebeleri yakalıyordu.

***

66. dakikada Serkan Göksu'nun kırmızı kartı, Balıkesir'i çok rahatlattı. Rahatlıktan olsa gerek, Ümrani'ye daha çok gol pozisyonu yakalamaya başladı. 
71. dakikada Gökhan Süzen çaprazdan faul atışı kullandı ceza alanı içerisine. Fernandes altı pas içinde kafasını koydu, kaleye giden top auta çıktı. Vurmasa kaleci Vukovic çıkarabilirdi ama garantisi yoktu. Son ana kadar heyecan devam etti. Çok gol kaçtı, maç 2-0 sona erdi.

***

Doğa maça çok iyi başladı, sol tarafta ileri geri çalıştı, ilk golün de asistini yaptı.
Glumac bir gol attı ama 2 basit hata yaptı. Bunlar golle sonuçlanabilirdi. 30. dakikada topu kafayla uzaklaştırmak isterken, önündeki oyuncunun üzerine vurdu. Göğsüne çarpan topla Emircan defans arkasına sarktı, Vukovic hızla çıkıp, açısını kapattı ve gole izin vermedi.
Foxi ve Otoo çok çalıştılar ama eskisi gibi etkili bulmadım.

***

Hakem Bülent Birincioğlu Vukovic ve Okan'a zaman geçirdiği gerekçesiyle sarı kart gösterdi. Geçen sene bundan çok daha fazla zaman geçirenlere bile, kolay kolay kart verilmiyordu. Sadece uyarı ile geçiliyordu. Uyarı yapmadı. Ben de her zaman zaman geçiren oyunculara uyarı yapılmadan kart gösterilmesi taraftarı olmuştum. Umarım böyle devam edilir ve oyunu yavaşlatmak isteyenlere hiç fırsat verilmez.