Balıkesirspor Baltok, evinde ağırladığı Altay'ı 2-1 mağlup ederek, 3 puanı hanesine yazdırmayı başardı ve ligde alt sıralardan üst sıralara terfi etti.

2 hafta önce sahasında oynadığı Ümraniyespor maçında olaylar çıkmış ve maç yarım kalmıştı. Bu sebepten dolayı Balıkesirspor seyircisinden yoksun sahaya çıkmak zorunda kaldı.
Mücadele kısır gibi görünse de bol pozisyonlara sahne oldu. İki takım arasında en net olanlarını Altay yakaladı. Ancak bu pozisyonların genelinde koordineli bir atak veya yetenek göremedik.

***

Goller büyük hatalardan geldi. 43. dakikada Balıkesir'den Uğur'un aşırtma vuruşunda kaleci Emre geriye doğru uçarak tokatladığı top önce direğe ve sonra da kendisine çarparak ağlarla buluştu. Oysa topa kolayca sahip olabilirdi. 61 dakikada Hüsamettin'in söküp aldığı ve içeriye ortaladığı topta Marco bomboştu ve sadece ayak koyması gol atmasına yetti, skora denge getirdi. 68'de de Otoo, köşe gönderine yakın yerden aldığı top ile hiçbir engelle karşılaşmadan rahatça ceza alanına girip, uzak köşeye vurdu, takımını 2-1 öne geçirdi.
Tempo çok yavaştı. İki takım da daha çok birbirini durdurmaya odaklanmıştı. Bu sebeple zaman zaman tam saha pres yapıldı ancak her zaman pas alabilecek en az 1 kişi boşta bırakıldı ve baskı hiçbir işe yaramadı. Oyunun bir kısmında ise Altay'ın iki defans oyuncusu ileride pas verecek kimseyi bulamayınca, aralarında paslaşıp durdular. Diğer oyuncular da rakip ceza alanı önünde beklemeyi tercih etti. Yani 2 defans oyuncusu pasla çıkmak için diretti, geri kalanlar ise doldur boşalt yapmaları için... Kazanan genellikle bu 2 defans oyuncusu oldu.

***

Kalecilerin de hakkını vermek gerekir. Emre'nin hatası dışında hiç hata yapmadılar ve birçok kurtarışa imza attılar. Müsabakanın dikkat çeken unsurlarına geldi sıra.
Balıkesirli oyuncular 3 kere orta sahaya yakın yerden kaleyi yokladılar ama üçü de çok çok kötü bir vuruştu. Arkadaşları da tepki gösterdi.
Nizamettin Çalışkan'ın taraftarlarla arası yıllardır iyi değil. Geçen sene aleyhine yapılan tezahürattan sonra çıkmak istemiş, sahada zor tutmuşlardı. Fakat yine bir tartışma yaşamış ve bu maçta kaptanlığı elinden alınmıştı.
Bir ara şiddetli yağmaya başlayan yağmur, açık tribündeki Altaylıların sırılsıklam olmasına neden oldu. Oysa kapalı tribünler bomboştu, ev sahibi takımın taraftarı yoktu. Taraftarlar tribünün bir köşesine alınabilirdi.
Karşılaşma sonucunda Balıkesirspor Baltok iç sahadaki ilk galibiyetini, Altay ise deplasmandaki ilk mağlubiyetini almış oldu.

Afyon Gençler'e kök söktürdü

Afjet Afyonspor, deplasmanda 6 maçın tümünü kazanmış Gençlerbirliği'ne kafa tuttu ancak bir hatanın kurbanı oldu, sahadan 1-0 mağlup ayrıldı.
Müsabaka başladığında, karşılaşma öncesi yağan şiddetli yağmur sebebiyle, sahanın bir kısmı göl içindeydi. Mücadele kalite koksa da, top o geniş alana geldiğinde takılıp kalıyor, oyuncular futbolu bırakıp, güreşmeye başlıyorlardı.  Ne pas yapılabiliyor ne de topa vurulabiliyordu. Yağmur dinmiş olduğundan, yavaş yavaş da olsa yazın barajlarda yaşandığı gibi su seviyesi düşmeye başladı.
Gençlerbirliği kadar Afyonspor da pozisyon buldu, hatta üstünlük kurduğu zamanlar bile oldu. Hızlı oynanan taç atışı ile gafil avlandı ve golü yedi. Bu, skoru belirleyen gol oldu.
Dip not olarak bir ekleme yapayım. 81. dakikada Taşkın'ın 2 rakibi arasından geçişi görülmeye değerdi.