Bandırmaspor, deplasmanda Gençlerbirliği karşısında kendini yormadan 5-2'lik skorla galibiyete uzandı.

***
Müsabakanın başında tek kale bir maç izledik. Bandırmaspor oyunu rakip yarı alana yığdı, kaleye rahat gitti, pozisyonlar buldu. Golleri attıkça iyice rahatladı. Rahatladıkça topu rakibine daha fazla bıraktı. Gol atmak isteyen ev sahibi takıma karşı çok boş alan buldu, hızlı ataklarla kaleye gitmeye başladı.
Gençlerbirliği, müsabakanın başlarında kendi yarı alanında rakibini karşıladı, hızlı hücumlarla çıkmak istedi. Kalesinde goller görünce daha çok topa sahip oldu ama pozisyon bulmakta zorlandı.
***
Konuk takımın pek fazla efor sarfetmesine gerek kalmadı. Antrenman yapıyormuşçasına rahat oynadı, kendini sıkmadı. Çok iyi oynamasına gerek yoktu, oynamadı ama kötü de oynamaması gerekiyordu, oynamadı. Yapması gerekeni yaptı, bu da galibiyet için yeterli oldu.
Gençlerbirliği'nin transfer tahtası kapalı. Sahaya genç oyuncu ağırlıklı kadroyla çıkıyor. Bu müsabakada sakatlık oyuncuları olduğu için onlardan mahrum oynamak zorunda kaldı. Teknik olarak üstün bir performans beklemek olmazdı. Rakibi tecrübeli oyunculardan kuruluydu, başaramazdı. Çok koşması ve savaşması gerekirdi, onu da yapamadı.
Kırmızı siyahlı takımın bu kadroyla lige tutunmasının imkansız olduğunu puan tablosu gösteriyor, ayrıca yazmaya gerek yok. Çok basit pas hataları yaptı. Öyle ki halı sahalarda oynayanlar yapsa fırçayı yerdi kesinlikle. Bazı oyuncular sahada yok gibiydi. Pres yapar gibi göründüler, ufak bir harekette hemen pes edip, mücadeleyi bıraktılar.
***
Mücadelede öne çıkan isim Übeyd Adıyaman oldu. Yediği 5 golü de kurtarabilirdi. Hasta olduğu ve bu sebepten oynamak istemediği söylendi. Sahadaki hali bir sorun olduğunu andırıyordu. 4 tanesini anlayabilirim ama 66. dakikadakini anlayamam. Ceza alanı yakınından serbest vuruş kazandı Bandırmaspor. Topun başına Kerim Avcı geçti. Übeyd kendisine göre sol direği kapatacak şekilde barajı kurdurdu. Ancak kendisi sağ direk tarafını kapatması gerekirken, ortada kaldı. Kerim o boşluğu gördü, çok sert bir şut çekti, golü attı. Oysa sağındaki direğe yakın dursa, şut diğer tarafa çekilecek, barajın üzerinden geçirilmeye çalışılacaktı.