Bugün sizlerle Haber Ekspres Gazetesi'ndeki her hafta kaleme aldığım yazılarımın sonuncusunu paylaşıyorum. Tatlı yiyelim, tatlı konuşalım diye son yazımda böylesi bir konu kaleme aldım.
               
Teşekkür ediyorum değerli okur, kalın sağlıcakla.     

Bağımsızlık Savaşı vererek kurulmuş ve pek çok devrimleri tarihine yazmış Cumhuriyet rejimine dayalı Türkiye, 24 Haziran 2018 günü son derece önemli bir seçim yaşadı ve "İslamcı/ırkçı" anlayış sandıktan devletin her türlü olanaklarını kullanarak, işe hile karıştırarak zaferle (!) çıktı. Pahalılık, zorbalık, yağma ve talan, demokratik hukuk devlet işleyişinin devre dışı bırakılmış olması gibi çağdaşlık ötesi ne varsa Cumhuriyet'te üstünlüğünü ilan etmiş ümmetin elinin tersiyle ittiği olgular olarak kırmızı harflerle yazıldı ve böylelikle seçim sonucu belirlendi.

Bundan sonrası mı?
Bundan sonrası daha karanlık; karşımızda bugün için sözü edilen 4 milyon Suriye yurttaşının TC yurttaşı olması, hızla üremeleri karşısında, iki üç seçim sonrası oluşacak tabloyu şimdiden gözümün önüne getiriyorum. Ülke insanının aurası demokrasiyi içselleştirmeyince ne denli televizyon ekranlarında saatler boyu konuşulsa, gazetelerde köşe yazıları kaleme alınsa, ciltlerle kitaplar yazılsa da sonuç boş!
                    
Neyse, gelelim konumuza:
24 Haziran 2018 günü yapılan cumhurbaşkanlığı ve TBMM seçimini uzun uzadıya irdelemek yerine sonucu belirleyenin, İzmir'de yaşayan, "Başbakan Binali Beye benzeyen adam" olduğuna yürekten inanıyorum.
Hemen olanı biteni özetleyeyim:
Kent, belirttiğim gibi İzmir, semt Hatay. Hatay'daki sokak arası nargile müdavimleriyle emeklilerin takıldıkları bir kahvehanenin müşterileri arasında bulunan bir adam Başbakan Binali Yıldırım'ın, "şıp demiş burnundan düşmüş" benzeridir. Emeklidir. Çevresi onu CHP'li olarak tanıyıp bilmektedir. Nitekim o da bunu her fırsatta söylemiş ve seçimlerde altı oka oy verdiğini her fırsatta hep aktarmıştır.
                     
Gün gelir, İzmir'in üst düzey AKP kadrosu, "Son" Başbakan Binali Yıldırım'a benzeyen bu emekliden haberdar olur. Gider, bulur, tanışırlar. Sonra İzmir'den milletvekili seçilen ve son başbakan olarak Cumhuriyet tarihinde yerini alan Binali Yıldırım ile de tanıştırma gerçekleşir.
                      
Başka ayrıntılara girmenin anlamı yok, Başbakan Binali Beye benzeyen adam bir gün de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Saray'da ağırlanır, ilgi görür. Başbakan Binali Beye benzeyen adam, Ankara dönüşü kahvehaneye geldiğinde, arkadaşlarına olanı biteni ayrıntılarıyla anlatacak, "Bir daha ömrümde böyle sarayı nereden göreceğim ki!" diye konuşacaktır.
                       
İşte Başbakan Binali Beye benzeyen bu adam, yapılan son 24 Haziran 2018 cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde, oy hücresine girecek ve "evet" mührünü aslanlar gibi Erdoğan ile AKP'ye basacaktır.
                       
Dolayısıyla uzun uzadıya yoruma girmeksizin seçimin en önemli sonucu; Başbakan Binali Beye Benzeyen Adamdır!