Formula 1'in 7. yarışı Kanada'da yapıldı ve kolay kolay unutulmayacak olaylara sahne oldu.
Uzun bir arada sonra sıralama turlarını Ferrari'den Sebastian Vettel önde bitirmişti. Yarışta da iyi bir çıkış yapıp yerini korudu, arkasından gelen Mercedes'ten Lewis Hamilton ile arasındaki farkı az da olsa açtı. Pit stoplar Ferrari'nin işine yaradı ve fark birden 4,5 saniye civarına kadar çıktı. Fakat Hamilton farkı kapattı ve geçebileceği mesafeye geldi.
Vettel, baskı altında kaldığında bazen çok basit hatalar yapabiliyor. Yine o hatalarından birini yaptı ve pist dışına çıktı. Hamilton sağından geçmek isterken, piste dönen Alman pilot önünü kapattı. Hakemler, yarış devam ederken güvensiz bir şekilde piste döndüğü gerekçesiyle Vettel'e 5 sn. cezası verdi. İngiliz pilot aradaki farkın açılmasına izin vermedi. Vettel ilk sırada yarışı tamamlasa da, derecesinden 5 sn. düşüldü, bu yüzden de 2. sıraya indi.
Telsizden, kasten bir şey yapmadığını, pist dışında çimlere çıktığı için savrulduğunu ve pist duvarına çarpmaktan bile zor kurtulduğunu söyleyen Vettel, verilen cezaya çok kızdı. Aracını podyum yerine, garajına götürdü. Röportaja da katılmadı ancak takımı tarafından ikna edildi. Kupa törenine giderken de Hamilton'ın aracının önündeki 1 yazısını alıp, 2 yazısını koydu. Her şeye rağmen pilotlar birbirlerine çok saygılı davrandılar. Hatta Hamilton podyumda Vettel'in elinden tutup, 1.'lik kürsüsüne çekti, büyük bir centilmenlik yaptı.
Formula 1 yarışlarında ve araç kullanmakta pek iyi değilimdir. Verilen karar ne kadar doğru tam bilemem. Çimlere çıkan süratli bir aracı zapt etmek zordur, bunu herkes bilir. Sol taraftan yol dışına çıkıyor ve yol da sola doğru 90 derece kadar virajlı. Dahası yol çok dar. Sağa savrulması bana gayet normal geldi. Ama bir şey dikkatimi çekti. O da direksiyonu çok kısa bir süre de olsa sağa kırdı. Acaba bunu Hamilton'ın önünü kesmek için mi yaptı yoksa aracını toparlamak için mi? Buna benim yorum yapmam pek mümkün değil.
Kanada Turizm Bakanı Caroline Proulx, podyumda ikincilik kupasını yarışın üçüncüsü Charles Leclerc'e vermeye kalktı. Uyardılar da, doğru kişiye verdi. Formula 1'e tamamen yabancı ve yarış da kendisini pek sarmamış, izlememiş anlaşılan.


Göztepe 2018-2019

Lige kötü bir giriş yapan Göztepe, 3. haftadaki Fenerbahçe galibiyeti ile kendine geldi. Sonradan alınan üst üste 3 galibiyet ile Avrupa tezahüratları yapılmaya başlandı. Geçen sezon Avrupa kaçırılmıştı ama bu sezon geleceğine inanılmıştı.
İnişli çıkışlı bir grafiğin ardından 4 hafta puan yüzü görülememesi sebebiyle, üst sıralardan uzaklaşıldı, alt sıralara yaklaşıldı. Bu da Bayram Bektaş'ın sonunu getirdi 15. hafta bitiminde.
Kasımpaşa'yı şampiyonluğa oynayabilecek konuma getiren Kemal Özdeş'in ilginç bir şekilde gönderilmesi ile sarı kırmızlıların başına getirildi. Maalesef o da ilaç olamadı, takımın başında sadece 8 hafta kalabildi. Küme düşme hattı ile aradaki puan farkı sadece 1 idi.
Bundan sonra takım için en uygun isim, eski başarılı teknik direktörü Tamer Tuna idi. İlk 2 hafta 2 puan, sonrasında 4 maç yenilgi. Toplamda 8 hafta galibiyet sevinci yaşayamadı. 29. haftada sondan 2. sıraya kadar inilmişti.
Oynanan futbolun kötü olması sebebi ile de taraftarları ligde kalma umudunu çoktan yetirmişti. Özellikle başkan Mehmet Sepil topa tutuluyordu. İstifaya davet eden bile oldu. Fakat deplasmanda lig lideri Medipol Başakşehir karşısında kazanılan zafer, kaybedilen inancın geri gelmesini sağladı. Bir galibiyet daha eklenince üzerine, küme düşme hattından çıkıldı.
Son haftaya 3 takım diken üzerinde girdi. 2 takım düşecek, bir tanesi kalacaktı. Göztepe içlerinde en avantajlı olanı idi. Sahasında Ankaragücü'nü ağırladı. Rakibi ligde kalmayı bir önceki hafta garantilemiş olsa da, kardeş takımı Bursaspor'un küme düşmemesi için canla başla oynayabilirdi. Çok fazla asılmasalar da, beraberlik golü ile Bursaspor'u küme düşme hattı dışına çıkarmayı başardılar. Kazanılan penaltı, atılan gol, gelen galibiyet Göz Göz'ü ligde tuttu. Sonrası şampiyon olmuşçasına sevinç...
Türkiye Kupası'na 4. Tur'da dâhil oldu. Çeyrek Final'e kadar gelse de, Yeni Malatyaspor'a penaltılar sonucu elendi.

İstatistikleri

Göztepe, Süper Lig'de en çok köşe vuruşu kullanan 3. takım oldu. Maç başına 5,53 ortalama tutturdu. Oyuncu bazında ise istatistikleri şu şekilde:
En farklı galibiyet: Ankaragücü (3-0)- Antalyaspor (4-1)
En farklı mağlubiyet: Yeni Malatyaspor, Kasımpaşa, Trabzonspor (3-1) - Başakşehir, Sivasspor, Fenerbahçe (2-0)
Kadroya en çok alınan oyuncu: Tayfur Bingöl, Göktuğ Bakırbaş (34)
En çok maçta görev yapan oyuncu: Beto (33)
Dakika olarak en çok formasını terleten oyuncu: Beto (2964 dk.)
En çok gol atan oyuncu: Yasin Öztekin (8)
En çok asist yapan oyuncu: André Castro (9)
En çok sarı kart gören oyuncu: Titi (8)
En çok çift sarı kart gören oyuncu: Kadu (2)
En çok kırmızı kart gören oyuncu: André Castro, Cameron Jerome (1)