2018 sanki dün girdi ama hızla yol almaya başladı hayatımızda. Hepimiz 2017'den biraz mutsuz, sanki her şey yıl dediğimiz bu zamanın kabahatiymiş gibi ohh bitti gitti dedik.

Ümitler, beklentiler, barış, sağlık, mutluluk taleplerimiz var, yeni yıldan. Sanki her şeyi yeni yıl değiştirecek, düzeltecekmiş gibi. Ben de yeni yıl beklentilerim içinde rasyonel olayları yani asli görevli biz fanilerin rollerini takibe başladım. Değişim bizden başlar. Bu nedenle bu yazımda güzel enerjileri konuk etmeye karar verdim. Hafta sonu üst üste yaşadığım iki güzel zaman dilimiyle.

***
Ara ara sizlerle paylaşıyorum. İzmir Sivil Toplum kuruluşları, birbirinden özverili, değerli çalışmalar yapıyorlar. 2009 yılında kurucu başkanı olduğum birbirinden değerli kurucu üyelerimle yola çıktığımız ve bugün sayı olarak ikiye katlandığımız Ege İnnerwheel de onlardan biri. Eğitime destek projelerinde çalıştıkları okullardan biri olan Gültepe Nene Hatun Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi. Biliyorsunuz, hayatlara dokunmak çok önemli.

İşte o zaman öğrendikleriniz, gördükleriniz sizi gönüllülükte ödüllendiriyor.

Bu çalışmalar içinde yer aldığınız ekip, hayata kattığı değerlerle zamanı da güzelliklerle süslüyor. En önemli birinci halka öğretmenler, duyarlı kuruluşlar, insanlar ve STK'lar. Yazımın konusu da Gültepe Nene Hatun Meslek ve Teknik Anadolu Lisesinin dört güzel öğrencisi, Yiğit Kocal, Mehmet Ali Kaynak, Tutku Angül, İlayda İnce hepsi yiyecek, içecek bölümünden. Koydukları hedefte basamak basamak yükselmek adına farklı yerlerde yarışmalara katılmışlar. 56 okulun talebelerinin yarıştığı İzmir Gaziemir Fuar alanında Tutku, Mehmet Ali ve Yiğit bronz madalya ve kupa kazanmışlar. İlayda da bireysel sunumda 2.nci bronz madalyayı kazanmış. Maddiyat esaslı denemelerle yol aldıkları, en başta hocalarının maddi manevi destek ve katkıları ve İzmir Aşçılar Derneği'nin sponsorluğu ile başarmışlar. Yüreklendirmek ve kutlamak adına dönem başkanımız Nilgül Uysal ve katılabilen üyelerimizin misafiri oldular, La Cigale'de okul müdürleri ve sınıf öğretmenleri ile. Hayatlarını ve umutlarını, başarılarını paylaştık, zorlu mücadelelerini de. Eğer güzel zamanlar, iyi seneler bekliyorsak toplumun her kesitinin hayatı seyretmeyip katılmasının nasıl bir sinerji ve iyilikler getireceğini de gördük.

STK'lı olmanız da şart değil. Eğitimin her dalında devlete, öğrencilere, toplumun geleceğine nasıl bir olumlu katkı koyabileceğinizi düşünüp harekete geçmeniz yeter. İnanın sponsorluğunuz, katkınız geleceğin Türkiye'sine.

***

Daha sonraki gün, duayen İzmirliler tarafından 1961 yılında kurulan İzmir'in ilk Rotary kulübü, İzmir Rotary'nin yıldönümünü kutlamak üzere "EV" restorana gittik.
Buca sanayi sitesinde. Gözünüzün önüne ne geldi bilemiyorum ama, bence en güzel kutlama dönümlerinden biri idi. Sahipleri Canan- Şener Kırıkkaya tekstil fabrikası sahipleri.

Restoran da fabrikanın zemin katında çölde bir vaha. Özgün dekorasyonu ve self servis çok zengin açık büfesi ile. Hatta malzemelerden canınızın istediği bir çeşit yapmak isterseniz buyurun mutfağa. Öğlen işadamları, 9 Eylül üniversitesinin öğretim üyeleri, aynı yemeği yukarda yiyen 60 kişilik personeli, hatta günün sonu kalan yiyecekleri paketle evlerine götüren. Her cuma birbirlerinden 26 yıldır ayrılmamış, 70'li 80'li 90'lı yıllardan melodileriyle sizi uçuran bir müzik gurubu, Mozaik. Topluma yararlı projeleriyle insana hizmet veren Rotaryenlerle böyle hizmet veren restoranda kutlama şölen oldu bizler için.
Ülkesini, insanını, emeği seven kocaman bir halkanın içinde olduk. 2018'i güzel yaşanmışlıklarla uğurlayacağımıza dair ümitlerle dolduk.