Antalya'nın bir köyünde dünyaya gelen vali, ilk öğretimini köyünün okulunda tamamladı. Daha sonra orta ve lise tahsili için ilçede bulunan okula gitti. Vali, lisansını İstanbul Üniversitesi'nde tamamladı. Kaymakamlık sınavında başarılı olması sebebiyle 1994 yılında kaymakamlık adayı olarak Niğde'ye atandı.
Cumhuriyetin yarattığı okullarda bir güzel okuyarak vali de olabiliyorsunuz.
Sorum şu ki; Antalya'nın bir köyünde doğan bir çocuğun dahi vali olabileceği bu sistemin kutlanacağı güne gareziniz nedir?
"Kamu düzenine zarar verir!" dediğiniz düzen kimin düzenidir? Kamu dediğiniz, Cumhuriyet Bayram'ını kutlamaktan hicap duyan birileri midir? Kimdir bu kamu?
Sadece bayraklarla yürüneceği söylenmesine rağmen, bu karşı çıkış niyedir? Bayrak denilince akla kırmızı – beyaz, ay ve yıldız Türk Bayrağı geliyor. Türk Bayrağı'nın nesi kamu düzenini bozar bir açıklayıverin hele!
Resmi bayramlara karşı çıkan, kutlanmasın diye uğraşan belediye başkanları, valiler, başbakanlar bir bitemediniz!
Cumhuriyetin size sunduğu okuma şansı ile vali tabii ki olabilirsiniz ama...

Ağrı, Kürdistan'da mı?

26 Ekim'de oynanan Ağrı 1970 – Karşıyaka maçı TRT Kurdi'de yayınlandı. Sebep?
Karşıyaka maçını verdikleri için Allah razı olsun, diyecek bir şeyimiz yok, fakat...
Ağrı'da yaşayan Kürt nüfusu çok, kabul. Maçın TRT Kurdi'de yayınlanmasına lafım yok. Kürt vatandaşların kendi dillerinde maç yayını dinleyebilmesine bir itirazım yok. Takıldığım nokta şurası: Bu maç Kürt nüfusunun fazla olduğu bir ilin takımının maçı olduğu için yayınlanıyorsa... İzmir'deki Kürt sayısı Ağrı'daki Kürt sayısından fazla olsa gerek. O zaman Karşıyaka ile Tepecikspor'un maçını da TRT Kurdi'de verelim diyen olur mu? Yoksa TRT kendi Kürdistan haritasını çizdi de haberimiz mi yok? Bir açıklayın da anlayabilelim.

Parayı takip et

Okullarda anlatılan tarih çok ilginçtir. Baldızını kaçırdığı için, eniştesi rahatsızlandığı için, sudan sebeplere savaş çıkarıldığı anlatılır. Savaşın çıkışı komik bahanelere dayandırılsa da sonuçları bölümünde hep ekonomik bilgiler verilir. "Sonuçları: Baldız kurtarıldı." diye bir ibareye hiç rastlamadım.
Bağdadi öldü de ne oldu? İŞİD'in bu kadar güçlenmesine sebep olan silah ve para yardımını kim yaptı? İŞİD'in işgal ettiği yerlerdeki petroller nerelere gitti? Paralar en çok hangi ülkelere gitti? Bana bunlarla gelin! Parayı takip edin parayı. Yoksa Bağdadi ölür, Dağdadi gelir, bir şey değişmez.