Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatımıza ve beynimize ve de yüreğimize kazındığı 83'üncü yılında anma programları tatlı bir telaş ile her yerde yapıldı.

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü etkinlikleri gün boyu devam etti, hatta geceye taştı, bu da yetmedi hafta sonuna kadar sürdürülme kararı alındı, birçok kentte, köyde…
İnanın bir haftadır gerek İstanbul'daki Dolmabahçe Sarayı'nın önündeki, gerekse Başkent'teki Anıtkabir'in önündeki kuyruklar bitmeyecek gibiydi…
Bir sevgi ancak böyle olur…
Zaten anlatacak sözcük bulamıyorum…
Şimdi Gazi'nin izinde olan İzmirlilerin bir etkinliğini anlatacağım…


 
Tamaşalık'da bir kütüphane
 
Kentin kültür hayatına renk katan bir proje; Bir Mahalle, Bin Kitap. Bu hafta sonu İzmir'in Konak İlçesi, Kubilay Mahallesi'nde kentin kültür hayatına yönelik yüzleri güldüren önemli bir açılış gerçekleşti. Eski ismi Tamaşalık olan Kubilay Mahallesi'nde, mahalle muhtarı Ünal Kalfa ve Sanat Tarihçi - Kent Rehberi Fatih M. Aygüneş'in gayretleri ile  'Bir Mahalle, Bin Kitap' adlı proje kapsamında bir şehir kitaplığı kuruldu. Birçok yazar, şair, bilim adamı ve sanatçının imzalı kitapları ile destek verdiği Kubilay Mahallesi Şehir Kitaplığı'nın açılışına  'Yedi Yokuş, Bir Meydan' adlı gezide kentin yukarı mahallelerini gezen Fma Travel misafirleri de katıldılar. Antik Tiyatro ve Dana Meydanı'na ev sahipliği yapan Kubilay Mahallesi'nde yeni açılan şehir kitaplığına yanlarında getirdikleri yüzlerce kitabı armağan eden gezginler, Kubilay Mahallesi halkının sevincine ortak oldular. Onlarca yazar kaleme aldığı, İzmirliler de evlerinden getirdiği kitapları bağışladılar.
 
Önemli bağışçılar
 
'Şehir kitaplığının' gerçekleşmesinde büyük emek sahibi Kubilay Mahallesi Muhtarı Ünal Kalfa ve proje mimarı Fatih M. Aygüneş, İzmir Milli Kütüphane Müdürü merhum Ahmet Gürlek'in eserlerini bağışlayan Gökhan Gürlek'e, imzalı kitapları ile destekte bulunan öykü ve roman yazarı Sevin Sezgin'e, ünlü şair ve edebiyat eleştirmeni Veysel Çolak ve beraberindeki şiir atölyesi şairlerine, minyatür sanatçısı ve ressam Arya Kamalı'ya, yazar Orhan Beşikçi'ye, Başka Antika ve işletmecisi Erkan Sert'e, Prof.Dr. Canan Ay ile Prof.Dr. Nihat Ay'a, Apikam Kent Kitaplığı'na, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ve çok sayıda kitap bağışlayan Bayraklı Belediyesi'ne yürekten teşekkür ettiklerini dile getirdiler.