Erol Altun'u Bursa'dan İzmir'e tayininde tanıdık. Karayolları Bölge Müdürü idi...
Sonra Genel Müdür Yardımcısı oldu, Ankara'ya gitti... Şimdi de Doğu ve Güneydoğu illerinde, önemli projelerin başında olduğunu sanıyorum. Emrinde binlerce kişiyi çalıştıran Mühendis Erol Altun, 'Münafığın belirtisi üçtür;' dedikten sonra şunları söylemişti:
"-Konuştuğu zaman yalan söyler,
- Söz verdiği zaman sözünde durmaz,
- Kendisine bir şey emanet edildiğinde hıyanet eder.
Allah Tüm dostlarımızı böylelerinden muhafaza buyursun..."
Yılların üst yöneticisi ve bürokratı böyle konuşup, uyarı yapıyorsa, özellikle iş adamlarımız ile belirli konumlarda olanların, hatta belediye başkanlarının bunları dikkate alması gerekiyor.

İşte acı gerçek!

Şimdi de, bir esnafa kulak verelim... İzmirli gerçek büyük sanatkar Necdet Yazar'ın aynı ismi taşıyan fotoğraf sanatçısı Necdet Yazar'a...
Bu arada rahmetle andığımız torun Necdet Yazar'ın da rahmetli babası İzmir'in en büyük fotoğraf sanatçılarından biri idi...
Yalnız İzmir'e değil, Türkiye'ye Yaşar Eyice büyüğümüzle birlikte ilk 'renkli film ve banyoyu' getirip, merceklerle renkli fotoğraf elde edenlerdi. Tabii ki, 50 yıl önce bugünkü teknoloji yoktu... İşte bu şatlarda büyüyen ve olgunlaşan Necdet Yazar bakın ne diyor?
'Pazarlama ve reklam her şeydir. Mesleğinizi sanat haline getirmeniz, ustalığınız çoğu zaman değersizdir. İnsanların gözündeki değeriniz kendinizi nasıl pazarladığınız ile doğru orantılıdır. Yıllarca verdiğiniz emek saygı görmez iken bir başkasının yaptığı 2.5 dakikalık dandik bir video bile sizden değerli hale gelir.
Kendinizi iyi pazarlayın. Sürekli reklam yapın. O zaman ortaya kötü işler dahi koyuyor olsanız sizden değerlisi olmaz!' Hemen her konuda gördüklerimiz ve yaşadıklarımızın özeti değil mi?

Bizi de ilgilendiriyor

Bizim iş adamlarımızı yani Ticaret alemini ilgilendirdiği için paylaşmak istedim. Çin Dış Ticareti Artırmak İçin İthalat Vergisini Düşürüp Vergi İadesini İyileştirecek. Çin Devlet Konseyi, dış ticareti artırmak için bir dizi önlem alacağını açıkladı.
Bu önlemler arasında sosyal sigorta masraflarının azaltılması, ithalat vergi seviyesinin düşürülmesi, ihracatta vergi iadesinin artırılmasının yanı sıra KOBİ'leri desteklemek için çeşitli özel sigortalar da uygulanacak...

Belki 10'uncu pakette yer alır

Çin, dünya ticaretinin gelişmesi için sürdürdüğü çalışmalarına hız verdi. Bu amaçla bir dizi yeni karar alan Çin hükümeti, başta vergiler olmak üzere ticareti kolaylaştırmak ve hızlandırmak için çeşitli kolaylıklar sağlayacak.
Söz konusu kararlar dün Başbakan Li Keqiang başkanlığında toplanan Çin Devlet Konseyi toplantısında alındı. Toplantıda, dış ticareti istikrarlı şekilde sürdürme, dışa açılma boyutunu genişleterek ekonomik büyümeye ve istihdama destek sağlama kararı alındı.
Sosyal sigorta masraflarını azaltma çalışması yürütülerek, kamu varlıklarından bir kısmının sosyal sigorta fonuna aktarılması da toplantının gündemindeydi.
Toplantı tutanaklarına göre, dış ticareti istikrarlı şekilde sürdürmek amacıyla, mali vergi politikası daha iyi hale getirilerek ithalat vergi seviyesi aşağıya çekilecek, ihracata yönelik vergi iade politikası iyileştirilecek.
Bunun yanı sıra finansal destek artırılacak, kapsamlı ve işletmelerin ihtiyaçlarını karşılayan özel sigorta çeşitleri ortaya konulacak. KOBİ'lerin dış ticarette yer almasına destek verilecek. Sınır ötesi e-ticaret dahil yeni sektörlerin geliştirilmesine hız verilecek ve dış ticareti kolaylaştırma seviyesi yükseltilecek.

Türkiye'nin ilk peynir paneli kuruluyor

Zeytindostu Derneği, Kars kaşarının duyusal analiz paneli kurulum çalışmalarına öncülük ediyor. Anadolu Peynirleri Kars Buluşması'nda gündeme gelen panel, bu alanda Türkiye'nin ilk peynir paneli olacak. Türkiye'nin coğrafi işaretli lezzetlerinden Kars kaşarı, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Zeytindostu Derneği ve Boğatepe Çevre Yaşam Derneği'nin öncülüğünde Türkiye'nin ilk peynir paneline konu olmaya hazırlanıyor. Dört yıldır süren hazırlıklarda son aşamaya gelinirken, Kars'ta, Boğatepe Çevre ve Yaşam Derneği tarafından, Susuz Cilavuz Köy Enstitüsü katkılarıyla bu yıl beşincisi düzenlenen 'Anadolu Peynirleri Kars Buluşması 2019"da panelin kurulum çalışmalarına hız verildi.


DİP EKSPRES


Urla'daki etkinlikler ücretsiz
 
İzmir'de 3 yıldır faaliyet gösteren Açık Stüdyo, 'Kalıcı Güncel: Doğa' isimli yeni projesini hayata geçiriyor.
Açık Stüdyo, K2 Urla Nefes Alanı, Kültür İçin Alan ve İDAS NRW işbirliği ile hayata geçirilen, insan ve doğa ilişkisinin sorgulandığı 'Kalıcı Güncel: Doğa' projesi kapsamında Türkiye ve Avrupa'da faaliyet göstermekte olan uluslararası sanatçılar, Urla'da bir araya gelecek.
Beden odaklı atölye ve performanslara yer verilecek etkinliklere katılım ücretsiz olacak. Etkinlikler 15 Temmuz 2019 tarihinde başlayacak.