Kadın ve Demokrasi Derneği Balıkesir Temsilciliği öncülüğünde, Balıkesir Kent Konseyi, Balıkesir Üniversitesi ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ortaklığıyla düzenlenen ‘Şehir ve Kadın’ temalı fotoğraf yarışmasıyla, objektifler bu kez kadınların şehirde yeni bir biçim kazanan hayatlarına çevriliyor.

Şehir kültürünün oluşmasında ve yaşanmasında kadının etkisi şüphesiz çok büyük.
Üstlendiği farklı rollerle birlikte kadın, içinde bulunduğu toplumu durmaksızın etkilemekte ve aynı oranda da etkilenmektedir.
‘Şehir ve Kadın’ konulu fotoğraf yarışması, şehirde yaşayan kadınların günlük hayatına, sanatın penceresinden bakmayı amaçlıyor. Yarışma, Türkiye’nin dört bir yanındaki amatör-profesyonel bütün fotoğrafçıların katılımına açık.
‘Şehir ve Kadın’ konulu fotoğraf yarışmasında kadın- şehir ilişkisine sanatın gözünden bakılacak
‘Şehir ve Kadın’ konulu yarışmanın jüri üyeleri arasında; Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Elif Çimen, Anadolu Ajansı Foto Muhabiri Elif Öztürk Özgöncü, Balıkesir BASAF Başkanı Erhan Alan, Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve GSF Dekanı Prof. Dr. Mehmet Narlı, fotoğraf sanatçısı Mehmet Özcan, Balıkesir Kent Konseyi Başkanı Mürsel Sabancı, Balıkesir BASAF Üyesi Osman Sipahi Balıkesir Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi ve Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir, Balıkesir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serdar Yılmaz, Bandırma On yedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir ve KADEM Balıkesir Temsilcisi Zeliha Kahraman yer alıyor.
Başvuruların başladığı yarışma, amatör ya da profesyonel, fotoğrafa ilgi duyan ve bu alanda kendini geliştirmek isteyen herkesin katılımına açık. ‘Şehir ve Kadın’ konulu fotoğraf yarışmasına son katılım tarihi: 10 Eylül 2021.
Yarışma jürisinin değerlendirmeleri sonunda ilk üç eserden birinciye 8.000 TL, ikinciye 6.000 TL, üçüncüye ise 4.000 TL para ödülü verilecek.
Yarışma şartnamesine ve başvuru bilgilerine www.kademsanat.com web sitesi üzerinden ulaşılabilecek.

Bir telefon yetiyor

Karşıyaka Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı olarak kurduğu ‘İleri Yaş Hizmetleri’ birimi ile kentte yaşayan ileri yaşlı vatandaşlar için önemli projeler üretiyor.
Bu kapsamda 65 yaş üstü vatandaşlar spordan kültür sanata, dijital eğitimden evde tamir hizmetine kadar pek çok alanda belediye hizmetlerinden faydalanabiliyor.
İleri Yaş Hizmetleri birimi tarafından hazırlanan projeler doğrultusunda eğitim planı oluşturuldu.
5 haftaya yayılan program kapsamında pilot mahalle olarak belirlenen Mavişehir’de 65 yaş üstü vatandaşlara dijital okuryazarlık eğitimi verildi. Eğitimler 6 Karşıyakalı üniversite öğrencisi tarafından gönüllülük esasıyla gerçekleştirildi.
Vatandaşlara telefon, tablet ve bilgisayardan bankacılık işlemleri, hastanelerden online randevu alma ya da sonuçları görüntüleme gibi basit uygulamalar öğretildi.
Keyifli vakit geçirmeye yönelik kültür-sanat faaliyetleri de start aldı. Mustafa Kemal Mahallesi’ndeki 65 yaş üstü vatandaşlar için Ödemiş’e gezi düzenlendi.
Tur rehberi eşliğinde Ödemiş ve Birgi’nin tarihi yerleri ve müzeleri ziyaret edildi.
Ardından kadın el emeği ve sebze pazarına da ziyarette bulunan Karşıyakalılar, keyifli ve dopdolu bir gün geçirdi.
Ardından Alaybey Mahallesi’ndeki vatandaşlar için de Tire ilçesine gezi yapıldı.
Müzelerin ve tarihi yerlerin ziyarete ile başlayan gezide Tire Pazarı ziyaret edildi.
Bu faaliyetlerin yanı sıra 65 yaş üstü vatandaşlar için evde tamir hizmeti de faaliyete geçirildi.
İsteyen vatandaşlar evlerindeki küçük arıza, tamir ve bakım ihtiyaçları için belediyeden hizmet talep edebiliyor.