Bucaspor amatör kümeye düştü ama altyapısı hala üretmeye devam ediyor. Geçen sene orta saha Muhammet Arslantaş Başakşehir tarafından transfer edilmişti. Bu sene de forvet Efecan Barlık ve son olarak kaleci Berkin Özgür Başakşehirli oldu. Sarı lacivertli takım İstanbul ekibinin alt yapısı gibi çalışıyor. Akla ister istemez bir soru geliyor:
'Bir Süper Lig takımının oldukça ilgisini çeken yetenekli genç oyuncuları olan Bucaspor, nasıl oldu da küme düştü?'

Serdar ve Sadık'a güvenilmiyor

Fenerbahçe geçen sene stoper mevkiine iki oyuncu aldı. Bu oyunculardan biri Serdar Aziz idi. Galatasaray'da oynarken çok eleştirdim. Bana hiç güven vermiyordu. Transfer edilen diğer oyuncu Sadık Çiftpınar da Yeni Malatyaspor'daydı ve çok da izlemek mümkün olmamıştı. Ama bu iki oyuncunun da birbiriyle aynı özellikleri vardı. Akılları ve hisleriyle değil, doğaçlama, rastgele oynuyorlardı, hızları ve kesicilikleriyle görevlerini yapmaya çalışıyorlardı.
Yeni sezon öncesindeyiz. Taraflı tarafsız herkesin dilinde, Fenerbahçe'nin 2 stoper oyuncusuna ihtiyacı olduğu var. Serdar ve Sadık yedek olarak düşünülüyor. Fenerbahçe'yi ileriye götürebileceğine hiç kimse inanmıyor. Stoperlerin akıllarını kullanabilmeleri ve duracakları, gidecekleri yeri bilmeleri şart. Bu olmazsa olmaz.
Sadık eskiden sağ bek mevkiinde oynuyormuş. Türkiye'nin orta sınıf bir takımında, sağ bek oynatılırsa çok daha başarılı olur. Adam markajı gerekiyorsa, onu başına dikebilirsin. 'Oynatma' dersin, başarıyla bu görevi yapabilir. Stoperlik ona göre değil.
Aynı şekilde Serdar için de defansın sağı ya da solunda oynatmak daha iyi olur. Yaşı 28'e gelmiş olsa da, istedikten sonra oynayabileceğini düşünüyorum. Ama bu şampiyonluğa oynayan takımda değil de, daha alt sıraları hedefleyen bir takımda olabilir.

Verstappen kaçtı, Hamilton kovaladı

Geçişe pek fazla izin vermeyen bir pist Macaristan Hungaroring. Formula  1 hafta sonu burada koşuldu. Geçen haftaki olayların ardı arkası kesilmeyen yarıştan sonra, pek zevk vermeyeceğini düşünüyordum. Neyse ki Mercedes'in Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton ile Red Bull-Honda pilotu Max Verstappen biraz olsun yarışı heyecanlı hale getirmeyi başardı.
Yarışın startı verildiğinde 2. sıradaki Valtteri Bottas, takım arkadaşı Hamilton'a geçildi. Ardından atak yapan Charles Leclerc'e de geçildi ama bu esnada da temas yaşandı ve ön kanadı kırıldı. Hız kaybı yaşamaya başlayınca diğer Ferrari pilotu Sebastian Vettel'in de geçmesine engel olamadı. Pite girip, çıktı, son sıraya geriledi. Onun derecelerini takip etmeye başladım. Yavaş yavaş rakiplerine yetişti, teker teker geçmeye başladı. Ama maalesef ekranlara pek yansıtılmadı.
Uzun bir süre Red Bull pilotu Max Verstappen yarışı lider götürdü, Hamilton da hemen arkasında kendisini takip etti. 3 ve 4. sıradaki Ferrariler çok yavaştı ve bu yüzden her tur fark açıldı, durdu.
Verstappen pit stop yaptı, Hamilton yola devam etti. Yeni lastikleriyle Red Bull pilotu daha hızlıydı. Hamilton pite girip, çıktığında pit stoplardan önce fark 1,5 saniyelerde iken 6 saniyeye çıkmıştı. Bu fark 5 turda kapandı ve 39. tura kadar görmediğimiz düello başladı. İngiliz pilot geçmek için elinden gelen her şeyi yaptı, Verstappen de geçilmemek için... Oldukça heyecan vericiydi. Mercedes takımı geçemeyeceklerini anlayınca 49. turda 2. pit stop yaparak, kumar oynamaya karar verdiler.
Fark 21 saniyeye çıkmıştı. Yepyeni lastiklerle fark kapanmaya başladı ama 15 saniye kalmışken sabitlendi. Hamilton da şaşırdı, ben de şaşırdım. Yetişebilme olasılığı giderek yok oluyordu derken her şey birden değişti. Hollandalı pilotun lastikleri bitmek üzereydi ve hız yapamıyordu. Hamilton üst üste tur rekorları kırarak hızla yetişmeye başladı. 67. turda yetişti, biten lastikleri de fırsat bilerek geçmeyi başardı ve 70 turluk yarışı ilk sırada bitirdi.
Çoook gerilerde kalan Ferrarili pilotlardan da Vettel, biten lastiklerle takım arkadaşını tecrübesiyle geçti, 3. sırayı aldı.
Bu yarışta en çok geçişi yapan isim Bottas idi. Takımı 6. sırada bitireceğini düşünüyordu ama 7. sıradaki tecrübeli pilot Kimi Raikkonen'i geçmeyi başaramadı, arkasında takıldı kaldı. Raikkonen'in aracı iyi olmasa da, onu geçmesi genellikle zor oluyor. Bu konuda çok iyi.