Türkiye'nin önde gelen firmalarından Abalıoğlu Holding, 1996 yılında ağaçlandırma, atıkların değerlendirilmesi, çevre eğitimleri vermek ve çevre projelerin geliştirilmesi amacıyla Doğa ve Çevre Vakfı'nı (DOÇEV) kurdu. DOÇEV'in yönetim kurulu başkanlığını da holdingin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmet Abalıoğlu üstlendi. Denizli'de binlerce dekar alanı ağaçlandıran ve çok sayıda orman oluşturan DOÇEV, 13 yıl önce atık pil, 6 yıl önce de elektronik atık toplamaya başladı.

DOÇEV binasında yönetim kurulu üyeleriyle basın toplantısı düzenleyen İsmet Abalıoğlu, ülkenin dört bir tarafına atık pil toplama kutusu gönderdiklerini belirterek şunları söyledi:

"Bu yıl 2 ton 800 kilo atık pil topladık. 1999 yılından bu yana toplam 26 ton atık pil toplamayı başardık. Şu ana kadar topladığımız atık pillerle 6 milyon metreküp toprağı zehirlenmekten kurtardık. Bir atık pil dört metreküp toprağı zehirliyor. 'Doğanın pili bitmesin' sloganıyla kampanyamız ülke genelinde yaygınlaştı. Talep eden kişi ve kurumlara atık pil kutusu, broşürler gönderiyoruz. Topladığımız piller doğaya zarar vermemeleri için bertaraf ediliyor."

İsmet Abalıoğlu ayrıca 6 yılda da 40 ton elektronik atığı toplayıp, geri dönüşüme kazandırdıklarını açıkladı.