Kuşadası’na bağlı Davutlar beldesi sahilinde ölü bir Caretta Caretta bulundu. Geçtiğimiz günlerde Kuşadası’ndaki balıkçıların ihbarlarıyla kurtarılan 2 caretta caretta’dan sonra, Davutlar sahilinde iribaş bir deniz kaplumbağası yaşamını yitirdi. Avukat Ruhan Balcı tarafından, Davutlar Beldesi tekne bağlama barınağı önünde kıyıda bir carettanın olduğu ihbarını alan Kuşadası Eko Sistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği(EKODOSD) üyeleri, olay yerine gitti. Çevredekiler tarafından carettanın gündüz saatlerinde denizde ağır hareketlerle yüzdüğü, akşam üstü ise kıyıya geldiği ve hareketsiz kaldığı bildirildi.

EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, “ Carettaya yaptığımız kontrolde hiçbir yerinde yara izine rastlanmadığını, genç bir birey olduğunu ve etinin tazeliğinden bugün öldüğünü tespit ettik. Ağız içinde yaptığımız kontrolde kırılmış iri bir oltanın diline battığını gördük. Muhtemelen denizde avlanan balıkçıların oltalarına takıldığını düşünüyoruz. Balıkçılar tarafından misinanın kesildiğini ve serbest bırakıldığını, ancak ağzındaki büyük oltayla avlanamadığını, uzun süredir aç kalarak bitkin düşüp yaşamını yitirdiğini tahmin ediyoruz.

Denizde en çok carettalarla karşılaşan kişiler balıkçılar olmaktadır. Oltaya takılan bu Caretta’nın misinası kesilip bırakılması yerine, tekneye alınarak haber verilseydi, muhtemelen bu genç birey şimdi yaşıyor olacaktı. Bu gibi durumlarda balıkçıların bilgili ve bilinçli olmaları çok önemlidir. Gerek balıkçıların, gerekse sahildeki vatandaşların bu gibi durumlarda EKODOSD, DKMP’lara, Sahil Güvenlik ve Jandarmaya haber vermeleri bu canlıların hayatının kurtulmasını sağlayacaktır “ dedi.