Gündoğan Beldesi Buruncuk mevkiinde geçen yıl İçme Tur İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından inşaatına başlanan 124 yataklı butik otel inşaatının bir bölümünün kaçak ve ruhsatsız olarak sürdürüldüğü belirten çevreciler harekete geçti. Gündoğan sahilinde toplanan Peynir Çiçeği Gündoğan Gönüllüleri Derneği ve Mavi Yol Girişimi üyeleri, kaçak inşaatın sürmesini protesto etti. Peynir Çiçeği Gündoğan Gönüllüleri Derneği Başkanı Sema Höcek yaptığı açıklamada, "Otel inşaatını yapan şirket ilk başladığı parsel için yatırım belgesi ve ruhsat almış. Ardından ikinci parseli de satın alarak bu inşaata ilave yapmış. İkinci parsele yapılacak inşaatın ruhsatı yok. Belediye tarafından mühürlenen ve para cezası verilen şirket inşaatı sürdürüyor. Kaymakamlık ve belediyenin tüm uyarılarını hiçe sayarak denize sıfır arazide her türlü yasayı ihlal ediyorlar. Cennetin ortasında kıyı şeridini talan edip rant uğruna ruhsatsız kaçak inşaatını sürdürenlerin bu cesareti nerden aldığını bilmiyoruz. Ancak buna göz yuman tüm yetkililer hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduk" dedi.

Mavi Yol Girişimi Sözcüsü Filiz Dizdar da Bodrum'un özgün kimliği, doğası ve değerlerin rant uğruna yok olmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Öte yandan, Gündoğan Belediye Başkanı MHP'li İbrahim Bilgi yaptığı açıklamada inşaatı devam eden otelle ilgili olarak mühürleme ve para cezası uygulandığını belirterek, "Otelin yandaki parseli alarak ikinci kez ruhsat için müracaat etmesi sıkıntı yaşanmasına neden oldu. İki hafta önce müracaat ederek yeniden ruhsat istediler. Biz de şu anda durumu değerlendiriyoruz" diye konuştu.

Yönetim kurulu başkanlığını İsmail Çelik'in yaptığı İçme Tur İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin şantiyesindeki yöneticiler ise konuyla ilgili açıklama yapmak istemediklerini söyledi.