Cip safari firmaları ile incelemelerde bulunan Marmaris Çevrecileri Derneği Başkanı Ahmet Kutengin, moloz dökülen yerleri tespit ettikten sonra bu alanlarda temizlik çalışmalarına başlayacaklarını belirtti.

Marmaris’in ormanlık alanlarına çöp ve moloz döküldüğü yolundaki ihbarları değerlendiren Marmaris Çevrecileri Derneği, cip safari temsilcileriyle birlikte Armutalan Seyirtepesi, Yeşilbelde yolu ve orman yolunda incelemelerde bulundu. Dernek Başkanı Ahmet Kutengin, moloz yığınlarının başında yaptığı basın açıklamasında, daha önce de bu alanlarda temizlik çalışmaları yaptıklarını belirtti. Cennetin korunması için temizlikten çok caydırıcı önlemler alınmasının şart olduğunu kaydeden Kutengin, "Bu alanları daha önce 4 kez temizledik. Bugün de atıkların yerlerini tespit edip, Milli Parklar ve Orman İşletmesi gibi kurumlara bildirerek büyük bir temizliğe gireceğiz. Malesef deniz ve koylarda olduğu gibi ormanlar da kirletiliyor. Bu alanları temizlemek için dolaşıyoruz" dedi.

CİP SAFARİLER İŞ ORTAĞIMIZ OLDU

Bölgede her gün 2 bine yakın turistin cip safari turlarına çıktını vurgulayan Kutengin konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Safarici arkadaşlarla görüşmeler yaptık. Onlar da kullandıkları alanların kirletilmesinden sıkıntılı. Bu nedenle bizlere katıldılar. Bundan sonra gördükleri her olumsuzluğu bizlere ihbar edecekler. Vatandaşlarımız da bizlere ulaşamadıkları takdirde üzerinde derneğimizin logosu olan araçlara ihbarda bulunabilecek."

Kutengin, bugün yapılan tespitlerin ardından 6- 7 Mayıs 2013 tarihlerinde Orman İşletme, Milli Parklar ve diğer kurumlardan temin edilecek 100 kadar işçi ile temizlik çalışmalarına başlanacağını belirtti.