Göldere Köyü’ndeki kaynaktan çıkıp yağmur sularıyla beslenen Derince Çayı’nda balık ölümleri meydana geldi. Telef olan balıkların bir bölümü Ovakışlacık Köyü’nde fark edildi. Derince Çayı’nın Kandak, Sakarkaya, Günlük, Derince, Selimiye, Çandır, Hisarcık, Karakuyu, Ovakışlacık, Damlıboğaz, Yaşyer ve Avşar köylerinden geçerek Güllük Körfezi’ne döküldüğünü belirten Ovakışlacık Köyü Muhtarı Ali Milas, "Göldere Köyü’nden çıkan yeraltı suları ve yağmur sularıyla beslenen Derince Çayı, köyümüzün içinden de geçiyor. Geçen perşembe günü suda hiçbir şey yoktu ve rengi de normaldi. Fakat dün sabah saatlerinden itibaren suyun karardığını gördük. Çaya karışan madde, balıkların da ölümüne neden oldu. İrili ufaklı bir sürü balık telef oldu" dedi.

Derince Çayı’na karışan kimyasal maddenin zeytin karasuyu olabileceğini öne süren Milas, "Zeytinyağı fabrikalarının depolarında bulunan su, çaya bırakılmış olabilir. Normal zeytin hasat zamanında su bırakılsa bile balık ölümleri olmuyordu. Büyük ihtimalle çaya bırakılan depolanmış karasu. Çünkü depolanan suyun asit oranı daha yüksek oluyor" diye konuştu.

Ölen balıkların büyük bir bölümünün köy çocukları tarafından toplandığını belirten vatandaşlar, yetkililerin çaydaki kirliliğin nedenini araştırmalarını istedi.