Muğla’nın Fethiye ilçesinde bulunan 12 kilometre genişliğindeki Körfez, derelerin getirdiği çamurla dolmaya devam ediyor. Çamur dolgusu nedeniyle Körfez'de küçük çamur adacıkları oluşmaya başladı. Körfez’i kirleten etkenleri araştırmak için Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Muğla Üniversitesi ile işbirliği yaparak bir çalışma başlattı. Körfezle ilgili uyarılarda bulunan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, müdahale edilmezse Körfez'in 15 yıl sonra tamamen dolacağını söyledi.

Deniz tabanın her yıl 8 santimetre dolduğuna dikkat çeken Saatcı, bugün itibarıyla Körfez'in üçte birinin deniz trafiğine kapandığını söyledi. Fethiye Belediyesi olarak Körfezle ilgili bilimsel araştırmalar yaptırdıklarını ifade eden Saatcı, araştırma sonunda Körfez'in her yıl 8 santimetre çamurla dolduğunun tespit edildiğini kaydetti.

Saatcı, şunları söyledi: “Hesaplamalara göre müdahale edilmediği takdirde 15 yıl içerisinde Körfez içerisi tamamen çamurla dolacak. Bununla birlikte Körfezde deniz ulaşımı da yapılamayacak. Merkezi hükümetin konuya el atmasını bekliyoruz. 2009 yılında bize verilen bir söz var. Bu sözün yerine getirilmesini bekliyoruz. Öncelikle denizi dolduran derelerin ıslahının yapılması, ardından deniz içerisindeki dolgunun başka bir yere nakledilmesi gerekiyor. Ancak buna Fethiye Belediyesi'nin tek başına gücü yetmez. Yüzlerce kilometre öteden Körfeze gelen yağmur sularını durdurmamız imkânsız. Bu konuda biran önce adım atılması gerekir. Yoksa Körfez için çok geç olabilir.”