Buca ilçesi Kaynaklar mevkisinde İzmir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından tahsis edilen alanda yapılan dikim törenineKarşıyaka Kaymakamı Mehmet Emin Avcı, Orman Bölge Müdürü İbrahim Çiftçi, Karşıyaka İlçe Müftsü Hamdi Gevher, İlçe Milli Eğitim müdür yardımcıları, okul müdürleri, öğretmenler, müftülük personeli, 100'ü aşkın okul ve Kur’ân kursu öğrencisi katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Gevher, ”Fidan dikmek, dinimiz ve tabiat açısından çok önemli. Ülkemizin giderek kuraklaşmakta, bunun sonucu olarak erozyon tehlikesi altında kalmaktadır. Bu konuda duyarlılığı arttırmak gerekiyor. Biz de böyle hayırlı bir işe öncülük etmenin mutluluğu içindeyiz.“ dedi. Kaymakamı Avcı da böyle bir organizasyonda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Orman Bölge Müdürü Çiftçi ise kampanyanın 2012 yılı sonuna kadar devam edeceğini belirtti.

Konuşmaların ardından görevliler, dikim konusunda bilgi verdi. Sonra da fidanların dikilmesine geçildi. Bazı öğrenciler, ilk defa fidan diktiklerini belirterek teşekkür etti. Tören, müftülüğün hazırladığı ikramların dağıtımıyla sona erdi.