Biosun işbirliği ile Türkiye'de perakende sektöründe bir ilke daha imza atan Migros Ticaret A.Ş., organik atıklar ve satış kabiliyetini yitirmiş ürünlerini biogaza çevirerek elektrik ve ısı enerjisine dönüştürüyor. Migros Ticaret A.Ş. sıfır atık hedefiyle mağazalarda operasyon esnasında çıkan her türlü atığı, sürdürülebilir çevre politikası ile çeşitli enerji ve hammadde kaynaklarına dönüştürüyor.

Çevreci yaklaşımı ile yıllardır ilklere imza atan, toplumla paylaştığı projelerin temelinde çevreye duyarlılık ilkesini benimseyen Migros Grubu, gelecek nesillere daha sağlıklı ve yaşayabilecekleri bir çevre bırakmak adına hayata geçirdiği projeler için zaman ve kaynak aktarmaya devam ediyor.

Mağazalarında sıfır atık hedefiyle yola çıkarak Entegre Atık Yönetim Planı oluşturan Migros Ticaret A.Ş., en ideal bertaraf metodunu tespit ederek uygulamaya geçti. İdeal metot ve sürdürülebilir enerji kaynağı olarak, elektrik ve ısı enerjisine dönüşebilen biogaz ve kompost üretimini seçti.

Migros Ticaret A.Ş., 74 mağazasında bir yılda 6000 ton organik atık ile,  600.000 m3 biogaz ve 1.117.200 kw elektrik enerjisi elde ediyor. 4 kişilik 600 bin ailenin, 1 günlük yemeğini pişirebilecek enerjiye eş değer olan bu enerji aynı zamanda da 100 watlık bir ampulü 3.6 milyon saat çalıştırabiliyor.

6000 ton atığın biogaz üretim aşamasından sonra arta kalan bölümünden 3000 ton kompost adı verilen bir nevi toprak iyileştirici malzeme elde edilerek gübre olarak kullanılmasını da sağlayan bu sistem ile  Migros Ticaret A.Ş., böylelikle hammadde yaratılmasına da aracı oluyor.

Bu projenin amacı "Sıfır Atık Hedefi " ile Mağazalarda operasyon esnasında çıkan her türlü atığın "atık depolama alanlarına" gönderilmeyip sürdürülebilir çevre politikası ile çeşitli  enerji kaynaklarına dönüştürülmesi, ekonomiye kazandırılması.