İngilizlerden kampanya

 Rus işadamı Alexandr Kuznetzov tara­fından Türkiye'ye gösteri amaçlı getirilen iki yunus İngiliz The Sun gazetesi okurları ve hayvansever dernekleri tarafından öz­gürlüklerine kavuştu. Rus işadamı Tim ve Misha isimli yunuslar için gösteri ruhsatı alamayınca iki yunus Fethiye, Hisarönü'ndeki beton havuzda kendi kaderleri­ne terk edildi, ingiliz turistlerin yoğun ola­rak yaşadığı bölgede ölmek üzere olan Yunuslar, İngiliz medyasının dikkatini çekti. The Sun gazetesi, Tim ve Misha'nın kurtulması için kampanya başlattı.

Avlanma eğitimi
 Okurlar gazetenin kampanyasına onbinlerce dolar bağışta bulundu. Sonunda Sualtı Araştırma Derneği (SAD) ve Born Free Foundation duruma el attı. İki şişeburunlu yunus "Maviye Dönüş" projesi kapsamında beton havuzlardan alınarak vücutlarını ıslak tutan özel bir karavanla Fethiye'den Gökova Çamlı'ya getirildi. Burada hazırlanan daha büyük bir havuza salındılar. Yeni ortamlarına kısa sürede alışan yunuslar mayıs ayına kadar doğal ortamda yaşamaya ve balık avlamaya alış­tırılacak. Daha sonra da doğal ortamlarına bırakılacak.

Türkiye'de 11 kapan var
Şişe burunlu yunuslar nesli tükenmekte olan hayvan türü kapsamında olduğu için sıkı ko­ruma altında. Avlanmaları ve ticareti kesinlik­le yasak. Ancak Türkiye'de halen bu yunusla­rın kullanıldığı 11 gösteri merkezi bulunuyor.