Çin'in Ankara Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı Liu Yuhua, Türkiye'nin gelecek hafta başlayacak ithalat fuarına iyi hazırlandığını ve fuar aracılığıyla Çin'deki potansiyelini ortaya koymayı umduğunu söyledi.

2. Çin Uluslararası İthalat Fuarı 5-10 Kasım günlerinde Shanghai'da düzenlenecek.

Çin'in Ankara Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı Liu Yuhua Çin Medya Grubu'na bağlı Çin Uluslararası Radyosu muhabirine verdiği demeçte, Türkiye'nin bu yılki fuara daha iyi hazırlandığını ve fuar aracılığıyla Türk mallarının Çin piyasasındaki potansiyelini ortaya koymayı umduğunu kaydetti.

Fuardaki sloganının ‘Türkiye, Potansiyeli Keşfet’ olarak belirlendiği bilgisini veren Liu Yuhua, Türkiye'nin fuara büyük önem verdiğine, fuardaki pavyonlarının gerek tasarım, gerekse ürün sergileme açılarından son derece dikkat çekici olduğunu vurguladı.

Müsteşar Liu Yuhua, Türkiye'nin sergi alanının geçen yılki fuara göre iki kat daha büyük olduğuna işaret ederek; tarımsal ürünler, beyaz eşya, tıbbi cihazlar ve ilaçlar gibi malların sergileneceğini kaydetti.

Liu Yuhua, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin bu yıl ayrı bir stant açarak, sebze ve kuruyemiş gibi gıda ürünlerinin işlenmesinde gelinen modern seviyeyi gözler önüne sereceğini vurguladı.

Geçen yılın başından bu yana Türkiye ve Çin'in ortak çabaları sayesinde, Türkiye menşeli kiraz, antepfıstığı ve süt ürünleri Çinli tüketicilerle buluştu. 

Gelecekte Türkiye menşeli nar, incir ve su ürünlerinin de aşamalı olarak Çin piyasasına girmesi bekleniyor.

Dane zeytine prim 

Dane zeytine kilogramda 15 kuruş prim desteğinin Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmesi zeytin ve zeytinyağı sektörünü memnun etti. 

Kurulduğu yıldan bu yana dane zeytine prim talebini dile getiren Zeytindostu Derneği bir açıklama yayımlayarak gelişmeden duydukları memnuniyeti dile getirdi. 

Derneğin açıklamasında, yapılan desteklemenin kayıt dışılıkla mücadelede atılmış somut bir adım olduğunun da altı çizildi.

24 Ekim 2019 tarihli ve 30928 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararları’nın ilk maddesinde 2019 yılında yapılacak tarımsal desteklemelere ilişkin 1691 sayılı karar memnuniyetle karşılandı. 

Karara göre dane zeytin ilk kez resmen destekleme kapsamına alındı ve fatura ile müstahsil makbuzunu beyan eden üreticilere kilogram başına 15 kuruş destek verileceği bildirildi.

Devamı gelmeli...

İZYEKO; yenilenebilir enerji sektöründe yer alan birçok firma, kurum ve kuruluşun yanı sıra yatırımcılar, üreticiler, finansman firmaları, eğitmenler, dernekler ve öğrencilerden oluşan yaklaşık 350 katılımcı ile Alsancak İsmet İnönü Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Konferans İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yıldız Devran’ın açılış konuşmasıyla başladı. 

GENSED Genel Sekreter Yardımcısı Hakan Erkan’ın moderatörlüğünde ilk oturumda Gesturk Enerji, Alfa Solar, Alkor, Goodwe, Panelsan, Yılkomer ve Şara Solar gibi sektörden firmalar ile 10kW ve altı şebekeye bağlı fotovoltaik sistemlerde teknik, hukuki süreç ve endüstriyel çatılarda son gelişmeler üzerine görüşler alındı. 

Aynı zamanda KOSBİ’den Mükremin Zülkadiroğlu’nun katılımıyla da bu işin OSB tarafında nasıl olduğuna, OSB’lerin yaşadığı sıkıntılara da değinildi.

İkinci oturum ise Turseff, Denizleasing, İZKA, Gla Grup, Demir&Demir Hukuk Bürosu ve Çevreci Enerji Derneğinin katılımlarıyla gerçekleştirildi. Bu oturumda yenilenebilir enerji sektöründe finansal çözümler, hukuki gelişmeler, gelecek politikalar ve alternatif modeller üzerinde duruldu.

Arnavutluk Ülke Günü

1 Mayıs 2008 tarihi itibariyle yürürlüğe giren  ‘Serbest Ticaret Anlaşması’ ile ülkemiz menşeli sanayi mallarına Arnavutluk'ta uygulanan gümrük vergisi oranları sıfırlandı.

 İki ülke arasındaki dış ticaret hacmi 400 milyon dolar civarında olmasına rağmen potansiyelin oldukça altında.

Arnavutluk'ta faaliyet gösteren yaklaşık 440 Türk şirketi 15.000 kişilik istihdam yaratıyor.

Bu kapsamda firmalarımızı Arnavutluk pazarı hakkında bilgilendirmek gerektiğine inanıyor ve bu konuda da çalışmalar yapılmasını öneriyoruz.

DİP EKSPRES

Toplu yaşama dair 

Tahincioğlu Gayrimenkul, yönetimini yaptığı tüm projelerinde toplu yaşama dair bütün ihtiyaçları Apsiyon ile karşılıyor!

Toplu yaşam alanı projelerinde Apsiyon’un uzmanlığından ve kullanıcı dostu mobil uygulamasından faydalanan Tahincioğlu Gayrimenkul, otomatik işleyen süreçlerle hem maliyet avantajı ve verimlilik sağlıyor hem de müşteri memnuniyetini artırıyor.

Tahincioğlu Gayrimenkul Müşteri Hizmetleri Direktörü Niyazi Eyilikbilir, "Apsiyon ile ilk ortak projemizi 2012 yılında gerçekleştirdik. Geçen yedi yıl içinde 5 bini aşkın konuta sahip13 başarılı projenin açılış sürecini başarıyla yönettik. Bu yıl itibarıyla Nidapark Kayaşehir Zümrüt Projesi’ni hayata geçirdik." diye özetliyor.

Kurumsal Finans Mini MBA 

Günümüzde hızla değişen koşullar firmaları stratejik ortaklıklar, sermaye yapıları, büyüme stratejileri ve finansman kaynakları gibi konularda farklı yaklaşımlara yöneltmektedir. 

Bu süreçte kurumsal finans uygulamaları gerek kurumsal performans gerekse firma sürekliliği açısından büyük önem taşımaktadır. 

İstanbul Sanayi Odası tarafından düzenlenen Kurumsal Finans Mini MBA Programı; firmalarda kurumsal finans altyapısını güçlendirme, etkin ve yenilikçi kurumsal finans çözümleri geliştirme ve karar alma süreçlerinde yol gösterici ve destekleyici bakış açıları sunmayı amaçlamaktadır.

Kurumsal Finans Mini MBA Programı kurumsal finans alanında çalışan veya çalışmak isteyen yöneticilere/profesyonellere yönelik olarak tasarlanmış olup, kurumsal finans ile ilgili temel konuların yanı sıra strateji yönetimi, pazarlama ve marka yönetimi, finansal risk yönetimi, piyasaları okuma ve yorumlama, teknoloji trendleri ve yeni iş modelleri gibi farklı alt başlıkları da içermektedir.

‘Atatürk, Tarım ve Türk Köylüsü’ konferansı

Ege Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi'nde (EGESEM) “Toplumsal Farkındalık Günleri” kapsamında “Atatürk ve Tarım” konferansı gerçekleştirildi. 

EÜ “Cumhuriyet ve Atatürk Günleri” kapsamında Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Konferansı, Ege Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Anabilim Dalı Doktora Öğrencisi Nurullah Kırkpınar verdi.

Can Pulat iş yoğunluğu sebebiyle 

Bir yılı aşkın süredir medyanın gündeminde yer alan müzisyen Can Pulat’ın, yurt dışında bulunan restoran zincirine yoğunlaşınca uzun zamandır üzerinde çalıştığı albüm çalışmalarına ara vermek zorunda kaldığı belirtildi.

Geniş ses aralığı ile gerçekleştirdiği cover parçalar sayesinde kısa sürede müzikseverlerin ilgisini üzerinde toplayan Pulat, 2019 takvim yılında müzik ile ilgili tüm girişimlerini askıya aldığı da bildirildi.

Avrupa’da 4 ayrı mekanın sahibi olan müzisyen yanı sıra mekanları ile ilgili bayilik de sağlıyor. 

Mekanları için iş kıyafetlerini de kendisi tasarlayan ve sektörel moda pazarı için de hazırlıklarını sürdüren Pulat’ın müziğe ne zaman dönüş yapacağı ise şimdilik bilinmiyor.