Göztepe, sezon arasına lider olarak girdi ama yeni transfer yapmaktan da geri kalmıyor. Eksik görülen bölgelere takviye şart tabii ki. Sadece Göztepe değil, tüm takımlar çalışmalar içerisinde. Bundan sonrası çok daha zorlu olacak lig. Sarı kırmızılılar içinse daha da zor olacak. En güçlü rakiplerinden Malatya olsun, Eskişehir olsun, Boluspor olsun hepsinde deplasmana gidecek.
Geçmiş ve geleceğini kısacık özetlemek gerekirse; 16 maçlık periyotu çok iyi geçirdi ve zirvede bitirdi ancak son 18 maçlık periyotta bu performans yeterli olmayacaktır. Yeni alınacak oyuncuların da katkısıyla, vites en az 1 kademe daha büyütülmelidir.

Maziyi arıyor

Akhisar Belediyespor, geçtiğimiz yıllardaki performansından uzak bir dönem geçirdi. Oynadığı 16 maçın sadece 5 tanesini kazanabildi. Bunun en büyük sebebi gerek defansta yapılan basit hatalardan yenen goller ve gerekse gol bulmada çekilen sıkıntı idi. Defans hatalarına rağmen sadece 17 gol yemek büyük bir başarı. Diğer taraftan da 11 gol ile ligin en az gol atan takımı. İlginç bir de detay var. 5 kere berabere kalmış ve bu berabere biten 5 maçın tümü 0-0 sonuçlanmış.
Tolunay Kafkas, takıma teşhisi koydu, Douglao ve Sami'yi gönderdi, onların yerine, yeni transferler yaptı. Şimdilik küme düşme hattından 8 puan uzak ve biraz olsun rahat. Eğer yeni transferler takıma çabuk uyum sağlarsa, üst sıralara tırmanabilir ancak Avrupa kupalarına katılması biraz zor. Can çıkmadan umut da kesilmez.

Alttan tehdit var

Balıkesirspor, ligi ilk 6 içinde bitirdi bitirmesine ancak ilk 2'ye girip, Süper Lig'e doğrudan çıkması için pek fazla ümit vermedi. Bundan sonrası ne gösterir bilinmese de, güçlü rakipleri karşısında şanslı olduğunu pek düşünmüyorum. İlk 6 için bile adaylar çok. Özellikle bir basamak altındaki Ümraniyespor'un beklenmedik performansı ve moralli Denizlispor'un tehdidiyle karşı karşıya.

Hedef, gençler

Altınordu sezon başı aldığı birçok oyuncuyu gönderdi ve sezonu gençleriyle sürdüreceğini söyledi. Sadece altyapı oyuncularıyla başarıya ulaşmak çok çok zor. Bu sezonu şimdiden bitirdiler anlaşılan ve gençleri yetiştirmeye yöneldiler.
Altınordu'nun ayakta kalabilmesinin, sadece Türk oyuncu yetiştirip, satmakla olacağını sanmıyorum. Tüm dünyaya da bir şekilde açılması, eski yıllardaki Ajax'ın modelini de uygulaması gerekmektedir. Özellikle Afrika ülkelerinden gelen gençlerden, birçok yetenek çıkmaktadır dünya genelinde. Rakibi bu konuda çok olabilir fakat Türkiye sınırları içinde zaten altyapı konusunda rakipsizken, çok daha ileriye taşır kendini.

Ne düşer ne de çıkar

Geçen sezon ancak son haftalarda küme düşmekten kurtulan Denizlispor, bu sezon çok rahat. 3 puanının silinmesine rağmen, düşme hattından 9 puan uzakta, ilk 6'ya ise 3 puan yakında. Bir mucize olmaz ise, kalan 18 maçlık periyotta da aynı performansı sergileyecek ve ne küme düşecek ne de Süper Lig'e çıkacağı bir başarı gösterebilecek.

Anlayan varsa beri gelsin

Bandırmaspor'u anlamakta zorluk çektim geride kalan yarıya yakın dönemde. Yener dedim yenildi, yenilir dedim yendi. Ligin zirvesinin de, tepesinin de şekillenmesinde en büyük rolü oynayan takım oldu. Yeni transferlere imza atıyor. Süper Lig çok uzakta, 2. Lig ise çok yakın. Amaç burada tutunmak olacak, sonra da mucize kovalanacak.

Umut büyük

Manisaspor, lige lisans sorunlarıyla başladı ancak ilk 3 maçtan puan çıkarmayı bildi. Sonrasında gelen 6 mağlubiyetle dibe vuruverdi. Nasıl olmuşsa oldu, o takım gitti yepyeni bir takım çıktı karşımıza. Hem güzel oynamaya başladı, hem de puanlar almaya. 6 haftalık bir mağlubiyetsizlik serisi yakaladı. Yarıdan önceki son maçında bu seri sona erdi. Lakin oynanan futbol ümit verdi. Böyle devam ederse, ligde tutunmayı başaracaktır.

Transfer köşesi

Akhisar Belediyespor

Enoch Kofi Adu: 26 yaşında Ganalı ön libero. Defansif orta saha 2. mevkisi. Malmö'den 600 Bin €'ya transfer edildi. Milli formayı 1 kez giyebildi. Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi tecrübeleri de var. Ancak oynadığı liglere (Norveç, Danimarka, İsveç vb.) göre çok farklı bir lige, çok farklı bir iklime geliyor. Uyum sorununu aşması uzun sürebilir ve o zamana kadar da ligin sonu gelebilir.

Miral Samardzic: Sloven oyuncu, 29 yaşında ve stoper mevkisinde oynuyor. Geçen yaz Çin'e 1,3 milyon €'ya transfer oldu, Akhisar'a bonservissiz verildi. 14 kez milli takım formasını giydi. Başarılı sezonları var ki, Çin'e transferi yapıldı. Ama Çin'de de bekleneni veremedi ve gönderildi. Form tutarsa, faydasının olabileceği kanısındayım.

Daniel Larsson: Gaziantepspor'dan bonservissiz transfer edilen, İsveçli, sol kanat oyuncusu. Oynayabildiği diğer mevkiler sağ kanat ve santrafor. Hiç bir zaman bonservis bedeli verilerek kadro değiştirememiş. Geçen dönem 16 maçta 2 gol atmış. Çok iyi bir sezonu yok ve bu yaştan sonra da kendini aşmasını beklemiyorum. Gereksiz bir transfer gibi...

Olcan Adın: Balıkesirli 31 yaşındaki Olcay Adın, orta sahanın solunda oynuyor. Sol bek ve orta sahanın sağında da görev alabiliyor. Galatasaray serbest bıraktı, Akhisar aldı. Fenerbahçe, Trabzon ve Galatasaray'ın yanı sıra, Karşıyaka'nın formasını da giydi. Milli takıma da seçildi zamanında. Form tutarsa, Akhisar'da yeniden parlayabilir.

Göztepe

Murat Akın: 30 yaşındaki oyuncu, orta sahanın ortasında oynuyor. Ön liberoda da görev yapabiliyor. Futbola Belçika'da başladıktan sonra Türkiye'ye geliyor ve birçok kulüpte forma giyiyor. Sezon başında İsviçre'ye 500 bin euroya transfer olan oyuncu, bonservissiz olarak Göztepe tarafından kadroya dahil edildi. Geçen dönem genel olarak 11'de sahaya çıktı. Deneyimi oldukça fazla olan Murat Akın'ın takıma faydası olacaktır.

Balıkesirspor

Sinan Özkan: Yeni Malatyaspor'dan 30 yaşındaki sağ kanat oyuncusu Sinan Özkan'ı transfer etti. Sol kanatta ve santrafor olarak da oynayabiliyor. Bir dönem Manisaspor forması da giydi. Genel olarak bakarsak orta halli bir oyuncu. Geçtiğimiz yarı dönem yedek olarak sonradan oyuna girdi. Kısa sürede hem takıma alışması gerekiyor hem de 90 dakikalık bir performansa ulaşması. Biraz riskli bir transfer.

Mehmet Erkut Şentürk: 22 yaşında. Orta saha ortasında 10 numara olarak görev yapıyor. Sol ve sağ kanatta da oynayabiliyor. Beşiktaş alt yapısında yetişip, sonradan Eskişehir'e geçti. Süper Lig'de de forma giydi lakin çok az. Transferinden önce koca bir yarı dönem kulüpsüz kaldı. Takıma faydasının olacağını düşünmüyorum.

Bandırmaspor

Gökhan Yılmaz: Antalyaspor'dan kiralandı. 25 yaşında ve sol bekte görev yapıyor. Orta sahanın solunda da oynayabiliyor. Geçen yarı dönemde Giresunspor'da kiralık olarak forma giydi. Uzunca bir dönem Altınordu'nun formasını da terletti. 1.5 senedir hiç oynamadı dersek yeridir. Sanırım Bandırmaspor göle maya çalıyor.

Üstün Bilgi: Neredeyse her sene farklı bir takıma transfer olmuş bir oyuncu. 28 yaşında, forvet ve santrafor. Geçen dönem Altınordu'daydı ve 15 maçta 4 golü bulunmakta ama bu maçlarda 90 dakika sahada kalamadı. Kötü değil ancak çok da bir şey beklememek gerekir.

Gökhan Karadeniz: Göztepe'den kiralandı. 26 yaşında, orta sahanın ortasında görev yapan bir oyuncu. Sol kanatta ve santrafor mevkisinde de oynayabiliyor. Altınordu'da forma giyerken, 900 bin euroya Trabzon'a transfer oldu 2014 yazında. Takıma uyum sağlarsa, katkısı çok olur.

Menemen Belediyespor

Serkan Çalık: Kırklarelispor'dan transfer edilen 30 yaşındaki sağ kanat oyuncusu, sol kanat ve forvet arkasında da oynayabiliyor. Altyapısı Almanya. Kariyeri 2. Lig için çok çok iyi. Galatasaray'ın da formasını giydi ve bundan sonra kariyer olarak düşüşe geçti. Süper Lig'den sonra 1. Lig ve ardından da 2. Lig. 2. Lig'in ilk 2 senesinde güzel bir performans sergiledi ancak geçen yarı sezonda takıma yeterli katkıyı sağlayamadı. Silkinip, kendine gelirse, takıma büyük bir fayda sağlar.

Hikmet Balioğlu: Manisa altyapısından yetişen Hikmet, stoper mevkisinde oynuyor. 26 yaşında. 2009/10 sezonunda da Menemen'in formasını giydi. Yolu Altınordu'dan da geçti. Süper Lig tecrübesi de oldu ancak tutunamadı. Geçtiğimiz dönem herhangi bir kulüpte oynamadı. Ne durumda olduğu muamma. Bu sezon için pek bir şey beklememek gerekir.

Nazilli Belediyespor

Ersoy Dinçer: 12 Bingölspor'dan transfer edilen oyuncu, 24 yaşında. Stoperde oynuyor. Kariyeri genel olarak 3. Lig'de geçse de, 1 sezonluk 2. Lig tecrübesi var. Son kulübünde yarı sezon oynadı ancak beklenen performansı gösteremedi. Peki bir üst ligde ne yapabilir?...

Ersin Aslantoğ: Menemen Belediyespor'dan transfer edildi 28 yaşındaki ön libero. Defansif orta saha olarak oynuyor. Denizlispor altyapısından yetişti ve uzun süre Denizli takımlarında top koşturdu. Menemen'e de bir süre hizmet etti ancak son yarı sezonda ilk 11'den uzak kaldı. Eski formunu yakalarsa, çok büyük katkısı olur.

Fethiyespor

Hüseyin Cihan Avcu: 22 yaşında Altay altyapısından yetişme bir oyuncu. Oynadığı mevki ön libero. BB Erzurumspor'dan bonservissiz transfer edildi. Geçen yarı dönem yedek kulübesindeydi çoğunlukla ama önceleri kadroya doğrudan girmeyi başarıyordu. Formunu yükseltmesi gerekiyor ve de kendini geliştirmesi.

Fatih Kurucuk: Göztepe altyapı oyuncusu, kendini geliştirmesi için kiralandı, 18 yaşındaki stoper. Maç deneyimi sadece kupa maçlarında var, onun da sayısı 3. U17 milli takımda 1 kez forma giydi. Bu 4 karşılaşmadan sadece birinde 90 dakika sahada kalabildi. Deneme amaçlı alınmış bir oyuncu, 'belki tutar' düşüncesiyle.