Bir zamanlar umudumuz ya Milli Piyango ya da Spor- Toto idi…

Daha sonra başka şans oyunları da çıktı.        
Tabii bu arada ‘at yarışlarını’ unutmamak gerekiyor.
İzmir’de bir zamanlar ‘Nasır Ruç’ adında bir tahminci vardı.
Yaşamı atların arasında geçiyordu.
Daha Jokey Kulüp kurulmadan yarış yaptıran Nasır Baba, oyunlardan öyle paralar kazanıyordu ki, iddiaya göre; ‘Pavyon Kapattı’ sözü de onunla başladı.
Bunu yine İzmir’in ünlü at yarışa tahmincilerinden Coş’tan (Coşkun Güzey) de duymuştum.
Aynı şekilde Hasan Anar da iddiayı desteklemişti.
Nasır Ruç, yarışlardan kazandığı paraları ‘çuvallara’ doldurur, paytonlarla taşıtırmış.
Bu arada İzmir’de ünlü gece kulüplerine telefon edip, ‘Bu gece kapalısınız!’ talimatını verirmiş..
Yani sadece kendisi ve davetlileri eğlenirlermiş…
Bu sözünü ettiğim Nasır Baba’yla tanıştım…
Hatta birlikte Şirinyer Hipodromuna da gittik, 1960’lı yılların sonunda.
Sadece ‘ikili’ oynardı ve 2 liradan fazla kupon almazdı.
O gün, ‘Benim için de oynar mısın?’ demiştim..
Koşu öncesi atlara baktırdı ve ‘beğendiğine oyna!’ dedi.
Düşünebiliyor musunuz?
İnsanların rüyalarında bile göremeyeceği kadar para kazanan ve adı ‘Pavyon kapatan adama’ çıkan Nasır Ruç, son zamanlarında Karşıyaka’da fidanlık yakınındaki bir apartman dairesinde oturuyor, ‘hastalık’ olsa, yine yarışları takip ediyor ve en fazla 2,5 liralık tahmin oynuyordu.
Hayatı roman olacak bu İzmirli büyüğümüzün hatıralarını yazmak aklımdan geçmemişti.
Belki de ‘Hadi canım sende, olur mu?’ diye düşünmüştüm…

*

Milli Piyango satıldıktan yani satın alındıktan sonra belki de ilk cazibesini kaybetti.
Ya da çıkartılan söylentiler, bazı kişilerin, güvenlerini sarstı.
Ama yine de ‘Ya çıkarsa!’ diye insanlarımızın umudu olmaya devam ediyor.
Verilen bilgiye göre;  Milli Piyango 30 Ağustos Zafer Bayramı özel çekilişinde büyük ikramiye 25 milyon TL, ikinci kategori ikramiyesi ise 5 milyon TL olacak.
Milli Piyango 30 Ağustos Zafer Bayramı özel çekilişi biletleri satışa sunuldu. Bilet fiyatları tam 100 TL, yarım 50 TL ve çeyrek bilet 25 TL olarak belirlendi. 25 milyon TL’lik büyük ikramiyeye ek olarak, ikinci kategori çekilişinde de 5 milyon TL‘lik ikramiye kazanma şansı olacak.
Yapılan açıklamaya ğöre, Oyun severler, 30 Ağustos Zafer Bayramı özel çekilişi biletlerine gezici bayi ve sabit bayilerin yanı sıra online olarak www.millipiyangoonline.com adresinden, Milli Piyango Şans Oyunları uygulamasından ve sabit bayilerdeki oyun terminallerinden dijital bilet olarak ulaşabilecekler.
Sisal Şans tarafından 30 Ağustos Salı, saat 17.30’da gerçekleştirilecek çekiliş, www.millipiyangoonline.com sitesinden ve Milli Piyango TV Youtube kanalından canlı yayınlanacak.
Her çekilişte olduğu gibi sonuçlara https://www.millipiyangoonline.com/milli-piyango/sonuclar adresinden ulaşılabilecek.
Milli Piyango bilet tipleri üçe ayrılır; Tam Bilet, Yarım Bilet ve Çeyrek Bilet. Alınan ve ikramiye kazanan bilet tam bilet ise ikramiyenin tümü, yarım bilet ise ikramiyenin yarısı, çeyrek bilet ise ikramiyenin çeyreği kazanılır.
Kazanan kategoriler çekilişlerde değişkenlik gösterir ve Milli Piyango’da iki tane özel kategori bulunur. Amorti, son kazanan kategoridir. Birincisi 0-4 arasından ikincisi 5-9 arasından olmak üzere iki numara çekilir. Son basamağı bu iki numaradan biri olan biletler amorti ikramiyesi kazanır.  
Teselli kategorisi, en büyük ikramiyeyi kazanan bilet numarasının her basamağındaki numaraya göre farklılık gösteren ikramiyedir.
Yine verilen bilgiye göre,
Tüm çekilişler, Şisal Şans’ın son teknolojiyi kullanarak oluşturulan teknik altyapısı ile noter huzurunda gerçekleştirilmekte ve canlı olarak yayınlanmaktadır.