Deli gibiyiz ama deli değiliz. Bizi deli eden... Bu üç nokta olan yere ne gelecek. 'Kadınlar' mı, 'erkekler' mi? Emre Kınay'a göre 'kadınlar', Evrim Alasya'ya göre 'erkekler'. Tiyatrodan bahsediyorum, İki Bekâr adlı oyundan.


Yaklaşık 2 hafta önce bir Ramazan ayı içerisinde izledim. Başlama saati 21.15 idi. Geç bir saat. Sanırım oruç sebebiyle bu saate alınmıştı. Bir de başlaması gereken saatte hala gelenler olunca, 10-15 dakika kadar geç başladı. Saat 24.00 olmuştu ama oyun daha bitmemişti. Eve geç gitmek istemeyen ya da araç bulmakta sorun yaşamaktan korkanlar, oyunun sonunu beklemeden çıktılar. 2,5 saat civarında süren bir tiyatro oyunu. O kadar oyuna gittim, bu kadar uzun sürenini görmedim.
İtiraf etmeliyim ki, ben Türk yapımı film ve dizi izlemem. Bu sebepten dolayı Emre Kınay'ı sadece resimlerden tanıyorum. Oyundaki partnerini ise hiç tanımıyor, hatta ismini bile bilmiyordum. Oyun başlarken Emre Kınay İzmirli olduğunu söylemişti. Oyunun sonu gelmişti ancak Evrim hala canlılığını hiç kaybetmemiş, dinç kalmayı başarmıştı. Çok dikkatimi çekti, bende merak uyandırdı.
Eve gittim, bilgisayarımı açtım ve hemen Evrim Alasya hakkında araştırma yapmaya başladım internette. 'Tesadüfün böylesi' dediğim ve üzüldüğüm bilgilere ulaştım. Babası Süleyman Alasya ile meslektaş idik. 2 yıl kadar aynı gazetede çalıştık ve dolayısı ile de iyi tanırdım. Sadece köşe yazmadı, televizyon kanallarında da yorumculuk ve sunuculuk yaptı. Maalesef kendisini bundan 5 sene önce kalp krizi sebebiyle kaybettik. Oyunun oynandığı gün, 5. ölüm yılının 6 gün sonrası idi. Allah rahmet eylesin.

Sahne Tozu
Tiyatrodan bahsetmişken Sahne Tozu Tiyatrosu'nu, o gençleri es geçmek olmaz. 2-3 senedir hemen hemen her oyunlarını izlemişimdir. Özellikle komedi içerikli oyunları seyircileri gülmekten kırıp geçiriyor. Sürekli takip ederim ve izlemediğim bir oyun olursa programımı yapar, mutlaka gidip izlerim.
Oyuncular dört dörtlük. Bu işin ustası diyebilirim. Hepsini tebrik ediyorum ve yeni oyunlarını merakla beklediğimi iletiyorum.

Akhisarspor 2018-2019
Lig öncesi Süper Kupa maçında Galatasaray zaferi, Akhisar'ın geleceğinin parlak olduğunu gösterdi. Ama lige öyle kötü başlandı ki, 5 hafta boyunca galibiyet alınamadı. Saffet Susic ile yollar ayrıldı. 1 haftalık teknik direktör Cem Kavçak, takımın ilk galibiyetini almasını sağladı. Bu galibiyet basit bir şey değildi. Galatasaray gibi güçlü bir takımı yenmekle kalmamış, 3-0'lık bir fark atmıştı.
Dümene hemen Cihat Arslan getirildi. Küme düşme hattından ancak 15. hafta çıkarabildi Akhisar'ı. Bu seferki galibiyet de Fenerbahçe'ye karşı idi ve skor da Galatasaray maçı gibi 3-0 idi. Fakat üst üste puan kayıpları Cihat Arslan'ın da sonu oldu.
Yeniden Cem Kavçak devraldı takımı. Bu arada da yeni teknik direktörler arandı ama maalesef maddi olarak anlaşılamadı. 8 hafta sonra galibiyet hatırlandı. Ne yazık ki Cem Kavçak ile 13 haftada sadece 2 galibiyet alınması, küme düşmesine neden oldu.
Aslına bakacak olursak, tüm spor âlemi Akhisarspor'un kadrosunu yeterli buluyordu, oyuncularını övüyordu. Buna rağmen ligin en başarısız takımı olması herkesi şaşırttı.

Kupa
Süper Kupa kazanılmıştı. Bu büyük bir başarı idi. Tarihinde ilk defa Avrupa'da, Avrupa Kupası'nda mücadele etti. Grubunda sadece 1 puan toplayabildi ve sonuncu olarak elendi.
Ziraat Türkiye Kupası'na 5. Tur'da dâhil oldu. Finale kadar çıktı. Finalde Galatasaray karşısında öne geçmesine rağmen, 3-1 yenilerek kupayı kaptırmış oldu.

İstatistik  (Tüm takımlar içinde)
Mustafa Yumlu'nun sakatlanması, Akhisarspor için çok büyük bir kayıp oldu. Onun olması çok şeyi değiştirebilirdi. Süper Lig'de 10 maç oynayabildi, hava topu kazanmada maç başına 4.90 ortalama ile 4. sırada yer aldı.

Süper Lig istatistiği
En farklı galibiyet: Galatasaray, Fenerbahçe (3-0)
En farklı mağlubiyet: Kasımpaşa (5-0)
Kadroya en çok alınan oyuncu: Aykut Çeviker (33)
En çok maçta görev yapan oyuncu: Abdoul Sissoko (32)
Dakika olarak en çok formasını terleten oyuncu: Abdoul Sissoko (2761 dk.)
En çok gol atan oyuncu: Elvis Manu (7)
En çok asist yapan oyuncu: Onur Ayık, Güray Vural (4)
En çok sarı kart gören oyuncu: Serginho (8)
En çok çift sarı kart gören oyuncu: -
En çok kırmızı kart gören oyuncu: Edin Cocalic, Yevhen Seleznov (1)